Волен Сидеров: Сидеров се заема с къщата на Плевнелиев

Най-доброто от печата

18-10-2013, 06:29

Снимка:

Николай Стойков

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"В комисията за борба с корупцията и конфликта на интереси ще работим по него", каза лидерът на "Атака"

Случаят с къщата на президента Росен Плевнелиев в Гърция е случай, който заслужава внимание и трябва да се разгледа, коментира председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликта на интереси Волен Сидеров.

На въпрос дали оглавяваната от него комисия ще се самосезира за купения от президента имот в Гърция, Сидеров отговори: "По този случай съм убеден, че ще работим, днес не ни стигна времето, но мисля, че това е случай, който заслужава внимание и трябва да се разгледа. Вестник "Атака" още преди година и нещо изнесе данни за този имот и беше поставен въпросът как той е закупен. Това е въпрос, с който категорично ще се занимаваме".

Комисията днес изслуша депутата от Коалиция за България Антон Кутев заради внесения от него сигнал срещу депутата от ГЕРБ Стефан Господинов за дарението, което получил от продажбата на имот край Камчия. Депутатът от ГЕРБ също е бил изслушан по този казус. Господинов е обяснил как имотът е продаден, как е получил дарението. "Той изложи своите виждания и това ще го придвижим като питане до Агенцията за финансово разузнаване - дали има пране на пари или няма. Ако излязат данни за престъпление, нещата отиват в прокуратурата", обясни председателят на комисията след края на заседанието.