ДПС и БСП саботират ВиК-Габрово

Партиите не успяха да наложат свой човек в дружеството

ДПС и БСП безпардонно се опитват да саботират ВиК-Габрово, пише centralnews.bg.

След като партиите не успяха да наложат любовницата на бившия управител на дружеството Иван Мишев Мила Владова, сега следват опитите да бъдат блокирани сметките на ВиК.

Депутатът от Коалиция за България Йордан Стойков, заедно с бившия юрист-консулт на ВиК и дългогодишен депесар Евгени Попов са написали писма на Басейнова дирекция-Велико Търново да блокира сметките на ВиК-Габрово, за да си вземе дълга от дружеството. Ироничното е, че въпросните задължиение са натрупани точно при управлението на поставени от БСП и ДПС фигури и по времето, когато същият Евгени Попов беше юрист-консулт на дружеството.

Настоящият управител Владимир Василев е единственият, който сключи споразумение с Басейнова дирекция и разсрочено изплаща дълговете на предишните управители. Личните кадрови амбиции обаче се оказват несломими за Стойков и Попов. Двамата очевидно са готови да оставят служителите на едно държавно дружество без заплати и да поставят под заплаха водоснабдяването на цял един град, като оставят ВиК-Габрово без финансови средства.