Нефтохимик става сателит на Болоня

Спорт

17-10-2013, 14:35

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

През следващата седмица в Бургас се очаква да пристигне Фабрицио Салваторе

В отбора на Нефтохимик ще дойдат футболисти от Болоня, които ще помогнат на тима да вдигне качеството си, заяви на импровизирана пресконференция днес главният мениджър на тима Виторио Мунгай. Това ще стане по линията на разширяването на сътрудничеството между италиански тим и бургаския клуб.

Той обясни, че няма да купува отбора и опроверга публикации в днешната преса, че ще налее крупни суми в клуба. Мунгай не отрече, че започва веднага да търси спонсори, като вече се е насочил към големи италиански фирми, които биха могли да помогнат за финансовото укрепване на бургаския клуб. Вече има създадена организация и за работа с потенциални български партньори, които също да се включат в подпомагането на клуба.

Интересна идея изказа Мунгай по време на срещата с бургаските медии. Той застъпи тезата за създаване на сателитна верига от клубове, които да произвеждат кадри за Нефтохимик, както това се прави в развитите футболни страни. Проведени са и първите разговори в тази насока с бургазлията Петър Жабов, който дълги години бе футболист в Италия, а в момента е водеща фигура във футболната академия на Приморско. Целта ще бъде към футболния клуб да се присъединят и други отбори от населени места в областта.

През следващата седмица в Бургас се очаква да пристигне Фабрицио Салваторе, който е бил мениджър в много елитни италиански клубове, за да се запознае с отбора на Нефтохимик и заедно с Виторио Мунгай и президента Николай Филипов да обсъдят начините за взаимодействие между италиански футболни клубове и нафтата.