Синдикати и миньори с нови искания към ръководството на мина "Черно море"

Сред тях са преразглеждане на вътрешните правила за организация на работната заплата и изготвяне на списък за миналия плащания

Започнаха преговорите между синдикатите, ръководството на Мина „Черно море-Бургас”ЕАД и миньорите, съобщи пред радио „Фокус” Здравко Тошков, председател на регионалната структура на КНСБ-Бургас. Преговорите се водят по повод новите искания на миньорите след вчерашната стачка. Бе подписан двустранен протокол с новите искания.

Те са преразглеждане на вътрешните правила за организация на работната заплата и изготвяне на списък за миналия плащания. Срещата се е провела в мината. На нея са присъствали изпълнителният директор на Топлофикация –Сливен, които са основен консуматор на въглищата от мината, областният управител Павел Маринов, синдикатите и миньорите.

Създадена е контактна група от четирима миньори, които ще водят преговорите с работодателя на мина”Черно море”. „Разглеждат се финансовите резултати и разчети и след това обобщеният анализ ще бъде даден на миньорите”, каза още Тошков. Нямало е напрежение по време на срещата. Има поет ангажимент от областния управител за организиране и провеждане на среща в министерството на икономиката и енергетиката и НЕК. Обстановката в мината е спокойна. Преговорите ще продължат и следващата седмица.
Припомняме, че вчера миньорите протестираха за неизплатени заплати от август месец. Причината бе големи задължания от страна на НЕК към мината.