17 октомври: Палещи предизвикателства

Слънце във Везни, Луна в Овен Пълнолуние - 19 октомври, 02,38ч.

Астролотична картина на деня - 17 октомври
Четвъртък силно ще се отличава от предходните дни, внасяйки в живота ни искрящия пламък на огнената стихия, пораждащ нетърпение и безпокойство. Луната навлиза в зоната на Пълнолунието и се движи към кулминация, а заедно с нея и всички актуални процеси и ситуации. Този път пълнолунието ще бъде съпроводено и от лунно затъмнение, а знакът чиито характеристики ще придобият най-ярка изява е Овен. Ще се изпълним с воля и желание за бързи решения и ярки инициативи, но следва да имаме предвид, че започнатите по това време дейности нямат дългосрочен потенциал и най вероятно съвсем скоро ще бъдат преустановени по една или друга причина.

Лунното затъмнение е не просто момент, а процес и вероятно някои вече усещат тесните коридори, по които съдбата, служейки си с обстоятелствата упражнява своето право да променя житейския ни път. Днес ще чувстваме емоционална възбуда, съпроводена с повишена физическа активност, които често ще стават причина за травми в бита и конфликти в общуването. Напрежението, което Уран и Плутон внасят в живота ни ще бъде акцентирано този път чрез Уран, което предполага неочаквани обрати, последвани от несдържани реакции и драматична промяна в плановете и намеренията, не само за деня, но и за следващите седмици. Добре би било да контролираме емоциите си, ако не желаем сами да породим недоразумения и сложни ситуации, които да внесат объркване и напрежение в живота ни. Бъдете изключително внимателни по време на шофиране и спазвайте правилата за безопасност.

Работа и бизнес
Очевидно денят ще бъде напрегнат, а усилията и напрежението няма да се оправдаят с видими резултати. Добре би било да си намерите работа изискваща повече физическо натоварване, но дори и тогава ще трябва да бъдете изключително предпазливи, тъй като опасността от травми и аварии е подчертана. Също така, ориентирайте се към дейности, които можете да осъществявате сами, без чужда помощ. Такава едва ли ще получите, а отказът може да породи ненужни конфликти.

Здраве, хранене и красота
Днес уязвими се нервната система и осезателните органи, които не бива да напрягаме излишно с ярки светлини и дразнещи звуци. Добре е също така да се избягват многолюдни места. Не си позволявайте да бездействате-в момента протичат мощни енергийни потоци, които могат да създадат физически и психически блокажи, а движението и активния спорт са най-достъпните начини за канализиране на енергията.

Метаболизма е максимално ускорен и всички ценни съставки от храните се усвояват пълноценно. От друга страна тези които желаят бързо да се освободят от един-два излишни килограма, могат да започнат провеждането на Лунна диета. В случай, че усетите неконтролируем апетит обаче, незабавно прекратете гладуването. Психиката ще си отмъсти за натиска с депресия или емоционални кризи.