16 октомври: Един различен ден

Слънце във Везни, Луна в Риби

Астрологична картина на деня - 16 октомври
Би било добре, ако сте сред щастливците, които могат да посветят този ден на себе си. От една страна, той ще бъде изключително спокоен и хармоничен и наистина ще ни предостави благоприятна среда за почивка, самопознание и спокойни дейности. От друга, празният ход на Луната едва ли ще увенчае усилията ни с успех, а и вероятните отменени срещи и неспазени уговорки могат да вгорчат впечатленията ни от този иначе прекрасен ден. Затова вместо да се ядосвате, побързайте да се възползвате от внезапно появилата се пауза. Едва ли някой ще забележи отсъствието ви от активния живот.

Ако успеете да се отпуснете и да освободите съзнанието си достатъчно, нищо чудно животът да ви увлече в изненадващо приключение. Особено по време на кратко пътешествие извън града или при случайна среща. Допуснете за миг поне, че можете да излезете извън стереотипите на обичаното си поведение и обкръжение и нищо чудно светът да ви се открие с непознато до момента лице. Преживяването може да бъде незабравимо.

Работа и бизнес
Денят е подходящ преди всичко за самостоятелна работа по рутинни дела, неизискващи повишено внимание и концентрация. Използвайте спокойните часове на днешния ден за да подредите мислите, плановете и книжата си. Това може да стане вашето скрито оръжие в предстоящите динамични дни в края на седмицата.

Здраве, хранене и красота
Денят е изключително благоприятен за оздравителни и разкрасителни процедури, водолечение и релаксиращи практики. Всичко, което може да донесе покой на ума и душата ви е инвестиция в здравето и доброто ви самочувствие. Особено дългите разходки, съзерцанието и общуването с природата.

Избягвайте алкохола, течните или твърде тежките храни. Метаболизмът е забавен и тялото има склонност да задържа течности, а и трудно обработва и изхвърля токсините. Възможна е появата на отоци, която лесно ще регулирате с масаж и движение.