Реални примери на приложение на дигитален принт върху текстил ще бъдат показани на изложението COPI`S

Арт и Стил

15-10-2013, 17:42

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Интересна ще е и съпътстващата програма на изложението за рекламни технологии и комуникации COPI`S - Communication Art Print Image Sign, което ще се проведе на 16, 17 и 18 октомври в Интер Експо Център – София.
Ще бъдат представени изложбите „Форум рекламна фотография“ с творби на изявени български модни фотографи и „Избрано от фонда на Международното триенале на сценичния плакат“.

Анализ на общите правила в сватбената фотография, дискутиране на конкретни случаи, засягащи работа с клиенти, реклама, ценообразуване и възможности за развитие ще представи в лекцията си фотографът Бони Бонев. Творческият тандем Борис Мисирков и Георги Богданов ще развият в лекция темата за стереотипите в рекламната фотография и видео-рекламата и могат ли да бъдат надхвърлени чрез истински авторски продукт. Фотографите ще потърсят отговори на въпроса дали има пречки за използването на автори, които да дадат на кампанията неочакван и личен облик, а не просто да преповтарят "референциите", зададени от клиента?

"Персонализация и дигитален принт" е лекция на Галина Милева - практикуващ специалист в областта на визуалните комуникации и брандинга, която ще е придружена с изложба - реални примери на приложение на дигитален принт върху текстил. Лекцията ще обърне внимание на възможностите на дигиталния печат за персонализация на посланията и на възможностите му да се превърне в следващият голям пазар в широкоформатната принт индустрия.

Конференцията „Ден на печатните технологии в съвременния свят – оттук накъде?“ е сред основните акценти на COPI`S и ще се проведе през целия втори ден на изложението. Тенденциите при офсетовия печат за гъвкави опаковки, съвременният софтуер за предпечат и новите начини за оптимизиране производството на етикети са сред темите, които се очаква да привлекат най-много участници.

Два семинара предизвикват предварително интереса на професионалистите в бранша - „Интелектуалната собственост – управление и защита на авторските права в сферата на визуалните изкуства“ и „Артмениджмънт в рекламния бизнес“. Лекторите са преподаватели в различни университети в страната и ще дадат насоки и съвети на практиците за договорните отношения в изкуството, спецификите на дружествата на художници, издателства и рекламни агенции.

На отделна презентация за специалистите в областта на сувенирната реклама ще бъдат представени календари и бележници от екологични материали от обновената Forest collection на ИВЕЛ стил М.

Позиционирайки се като най-силно в областта си изложение в страната, COPI`S и тази година привлича интереса на повече участници и на все повече български и чуждестранни посетители. Специализираното изложение се очаква да бъде посетено от архитекти, проектанти, бранд мениджъри, дистрибутори и маркетолози, рекламни специалисти, производители на рекламно-информационни елементи и медия агенции. Събитието провокира интереса и на производители и търговци в различните браншове, заради разнообразието на възможности за бизнес срещи и обмен на идеи.

Входът на COPI`S е свободен, срещу регистрация, а работното време е от 10 до 18 ч. – сряда, четвъртък и петък (16, 17 и 18 октомври).

Последвайте COPI`S във Facebook и се присъединете към събитието в Google+.