Учат младежи с увреждания и безработни как да станат предприемачи

Мисия Варна

15-10-2013, 11:30

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предстои младежите да кандидатстват за допълнителна подкрепа по европейски програми за реализиране на своите бизнес планове

Инициативата за обучение на младежи, сред които безработни и младежи с увреждания, за създаване и управление на социално предприятие се финансира по програма "Младежта в действие", проект "Включи се и ти, стани предприемач". Проектът разглежда социалното предприемачество като шанс за социално включване и борба с младежката безработица, особено за групите в неравностойно положение.

В рамките на 7 месечната продължителност на проекта 20 младежи на възраст между 15 и 30 години са преминали практически насочено обучение по социално предприемачество и консултации по регистрация на социално предприятие. Разработен е и Наръчник по социално предприемачество, който съдържа основните стъпки за създаване на успешно социално предприятие, добри практики от Европа, примери за успешни социални предприятия.

На младежка конференция във Варна младите участници споделиха своите идеи за социален бизнес, които бяха оценени от жури.
Предстои младежите да кандидатстват за допълнителна подкрепа по европейски програми за реализиране на своите бизнес планове.