Облачно, но топло ще е времето утре

Региони

15-10-2013, 01:12

Снимка:

Facebook - Maya Eye Photography

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Над страната ще преобладава облачно, в равнините и низините и мъгливо време. Подобрение на видимостта се очаква в следобедните часове, главно в Югоизточна България, съобщава дежурният синоптик при Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. През нощта на отделни места в Северозападна България, а през деня на места в Западна и Централна – ще превали дъжд. Ще се задържи тихо. Минимални температури между 10° и 15°, максимални – от 17° до 22°.
Над Черноморието ще преобладава облачно и мъгливо време. Временно подобрение на видимостта ще настъпва в следобедните часове. Максимални температури на въздуха: 17°-19°. Температурата на морската вода е 16°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.
Над планините ще преобладава облачно време и на места в масивите от Западна и Централна България ще превали дъжд. Ще духа умерен и временно силен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 9°.
В сряда ще бъде облачно, от запад ще завали. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да прониква студен въздух. В четвъртък ще бъде облачно, ветровито, валежите ще продължат. Температурите ще се понижат, повече дневните. В петък валежите ще спрат, облачността от запад бързо ще намалее и ще се установи слънчево време.