Конкурс "Моята България“ пак ще вдъхновява учениците

Мисия Варна

14-10-2013, 12:26

Снимка:

http://www.odk-varna.com/

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

24 януари 2014 г. е краен срок за предаване на литературни творби, авторски рисунки и заявки за рецитация

Конкурс „Моята България“ се организира за поредна година във Варна. Регламентът вече е ясен. Право на участие имат ученици от училища на територията на община Варна. Разделите са три: рецитация, лично литературно творчество – есе, както и авторска рисунка. Три са и възрастовите групи: 3 – 5 клас; 6 – 8 клас; 9 – 12 клас.
Всеки участник има право само на едно участие в раздел. За рецитацията ще се допуска се и откъс от произведение. Участието може да е индивидуално до 5 мин. и колективно до десетима участници в група - до 10 мин.
Есето трябва да е до две печатни страници. За авторската рисунка максималният допустим размер е 35 х 50 см.
24 януари 2014 г. е краен срок за предаване на литературни творби, авторски рисунки и заявки за рецитация. Предават се на ул. „Шипка” 17А, Общински педагогически информационен център.
Регламентът на конкурса посочва и задължителна придружаваща информация: За лично литературно творчество преди заглавието трябва да има надпис: Конкурс - МБ-2014, а след края на творбата – трите имена на автора, училище или извънучилищен състав, клас, телефон, е-mail за връзка.
Tворбите се приемат на хартиен носител в три екземпляра.
На гърба на рисунката също трябва да има надпис: Конкурс - МБ-2014, трите имена на автора, училище или извънучилищен състав, клас, телефон, е-mail за връзка.
За рецитацията заявката е свободна, съдържаща следната информация: надпис: Заявка за участие в конкурс «Моята България» 2014; трите имена на изпълнителя или ръководителя (за колективни изпълнения);училище или извънучилищен състав; клас или възрастова група (за колективни изпълнения); заглавие на изпълняваната творба; автор (може и лично творчество); продължителност на изпълнението в минути; телефон или е-mail за връзка.
На 11.02.2014 г. от 12.30 ч. ще бъде техническа конференция за конкурса за рецитация, а на 15.02.2014 г. от 9:00 ч. в зала „Концертна“ на Младежкия дом ще бъде и самият конкурс. На 25.02.2014 г. на сайта на общината ще бъдат обявени резултатите от конкурса и датата, мястото и часа на връчване на наградите.