15 октомври: Далеч от битовизмите

Слънце във Везни, Луна в Риби

Астрологична картина на деня - 15 октомври

Вторник ще ни потопи в емоционалния свят на водната стихия и би могъл да бъде много ползотворен ден, ако съумеем да избегнем някои малки неудобства. Те са свързани с двойнствени ситуации в деловия живот и опасност от загуба на документи и вещи. Настроението ще бъде променливо, поради което е желателно да ограничим контактите си до обичайната среда.

Изострената интуиция днес е нашето оръжие и благодарение на нея ще можем да се ориентираме и извлечем позитиви от деня. Доверете се на шестото си чувство в избора на занимание, заловете се само с това, което действително желаете да правите и се опитайте да се абстрахирате от битовизмите. Потапянето в света на книгите, киното и музиката ще бъде истински пир за душата, особено във вечерните часове. Стремежът към психологически комфорт ще подкрепя днес самопознанието и духовното развитие, а потребността от хармония ще ни помогне да изгладим острите ъгли във взаимоотношенията и дори да намерим решение в съществуващи спорове.

Днес следва да проявим повече отзивчивост и милосърдие. Благодарността на нуждаещите се, дори и те да се непознати, ще привлече добрия късмет в живота ни.

Работа и бизнес
Денят е малко опасен в делови аспект, тъй като съдържа повишена вероятност от грешки, недоразумения и сблъсък със задкулисни интереси. От друга страна преговорите и споразуменията с познати и проверени делови партньори ще бъдат много резултатни, а работа в усамотение ще протича изключително ползотворно и  дори ще носи удоволствие.

Здраве, хранене и красота
Прехода на Марс в Дева и по-точно предстоящата опозиция с Нептун ще има смущаващ ефект върху здравето на мъжете. Те може да усетят спад в жизнените сили и липса на мотивация. Не се напрягайте излишно и не търсете подкрепа в алкохола, химическите и хранителните добавки. Това по-скоро допълнително ще усложни състоянието ви.
Денят е прекрасен за водни процедури, но дори да нямате време за тях, разходка край морето или друг водоизточник ще възстанови психическия баланс, а това ще има видим ефект върху здравето и външността ви.

Днес е Екадаши - постът и гладуването ще имат изключително позитивен ефект върху физическото и психическото здраве. В случай че не ви достига енергия обаче, просто отдайте предпочитания на вегетарианско меню, като избягвате зърнените и бобовите продукти.