Избират между трима съдии за "вечното дерби"

Спорт

14-10-2013, 11:33

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Кръгът за съдийските наряди около вечното дерби се стесни сериозно

Кръгът за съдийските наряди около вечното дерби се стесни сериозно и ще се избира от трима кандидати, пише „Меридиан Мач". То­ва са топреферите ни Станислав Тодоров, Георги Йорданов и Ивайло Стоянов.

Един от тях ще бъде натоварен от Съдийската комисия към БФС с голямата отговорност да ръково­ди мач №1 на Бълга­рия. Интересно е, че двама от арбитрите вече ръководиха дер­бито през миналия сезон. Есенният сблъ­сък, спечелен от „армейците" с 1:0, бе по­верен на Станислав Тодоров, а през пролетта, когато „сини­те" взеха реванш с 2:1, главен съдия бе Георги Йорданов.

От тримата международ­ни рефери единствено Ивайло Стоянов не е ръководил сблъсък между Левски и ЦСКА, което може да наклони везните именно в негова полза. Още двама от воде­щите ни съдии са би­ли сред кандидатите за наряд на най-горе­щия мач, но те са би­ли отхвърлени. Нико­лай Йорданов и Таско Тасков не са желани от треньора на ЦСКА Стойчо Младенов и няма да бъдат назна­чавани за дербито, за да не се стига до из­лишно напрежение. Йорданов свири мача между „сини" и „червени" през пролетта на 2012 г., когато Младенов имаше се­риозни претенции към отсъжданията. Таско Тасков пак бе главен съдия при за­губата на „армейците" от Миньор в Перник с 0:2 през същия полусезон, което коства титлата на ЦСКА.

Още по темата прочетете в Sportline.bg