Седмицата: Забележителна и повратна

Съдбовни промени за родените около 17-20 октомври и 14-17 април

Астрологична картина за периода 14 - 20 октомври
Третата седмица на октомври ще започне с непринудената, приятелска атмосфера, осигурена от Луната във Водолей. Благодарение на нея няма и да усетим как денят се изнизва, докато не настъпят късните вечерни часове, когато ще почувстваме първите объркващи симптоми, породени от противопоставянето на Марс и Нептун. През седмицата планетата на действието ще смени своята обител,навлизайки в Дева, което ще има позитивен ефект върху практическите ползи от нашите действия. В началото обаче те вероятно ще бъдат доста некоординирани и много от постъпките и ситуациите, в които участваме или просто наблюдаваме, в крайна сметка ще квалифицираме като двусмислени. Най-малкото поради това, че ще изпаднем в значително затруднение в опитите да прозрем действителните мотиви стоящи зад тях. По-често от обичайното обстоятелствата ще ни предлагат или буквално ще ни тласкат по обиколни и не съвсем позволени пътища, ще ни въвличат в интриги и дори в откровени измами.

Далеч по-осезаемо ще усещаме и предстоящото ретроградие на Меркурий, както винаги свързано с объркани ситуации, неспазени уговорки, оставки, прекратяване на договори и разбира се транспортни неуредици. Жалко, тъй като пък Венера обещава изненадващо приятни преживявания по време на път,които вероятно и ще станат факт за тези, които не обръщат внимание на дребни детайли като влошена пътна обстановка или внезапна промяна в разписанието. Всъщност това би било повод за едно необичайно приключение и това е гледната точка, към която благородната господарка на удоволствията ни предлага. В случай че я последваме, тя ни обещава позитивни емоции, интересни срещи и запознанства и внезапни шансове, за да се възползваме от които ни трябва само малко повече кураж и любопитство. Оглеждайте се за тях във втората половина на седмицата.

Почивните дни пък ще преминат изцяло под влиянието на пълнолунието, което този път ще бъде съпроводено от лунно затъмнение. То ще се случи по оста на взаимоотношенията Овен- Везни и ще има съдбовно значение върху живота на родените около 17-20 октомври и 14-17 април, както и на всички които имат акценти в 23-27 градус на кардиналните знаци - Овен, Рак, Везни и Козирог. Лунните затъмнения обикновено предвещават край или начало на нов етап в значими дела и взаимоотношения. Лунното затъмнение в Овен конкретно вероятно ще ни изправи в ситуации, в които да защитаваме личната си свобода и пространство и ще изисква намирането на баланс между личната воля и необходимостта от сътрудничество. Разбира се, не  без яростно противопоставяне между "Аз и Ти" респ. "Ние и Вие".

Като цяло седмицата ще бъде сложна и би било добре да се фокусираме върху онова, което е добре познато и проверено от времето, като избягваме да взимаме бързи решения, мотивирани от желание с една стъпка да променим живота си завинаги. Новите начинания в дните около Лунното затъмнение са изключително рисковани, впрочем не само през тази седмица, но и през целия остатък от месеца, както и в първата десетдневка на Ноември.

Неблагоприятните периоди през седмицата са на 14 октомври вечерта и в дните на Лунното затъмнение 18-19 октомври. Те ще носят повишен риск от травми, конфликти и аварии, както и напрегнати ситуации по пътищата. Сутрешните часове на 15 октомври са с повишена опасност от психологически кризи, двойствени ситуации в деловия и личния живот, объркване и неразбиране, както и опасност от кражби и загуба на ценни вещи. Химически аварии на глобално равнище или предозировка с лекарства на лично могат да имат сериозни последствия върху здравето.

Неефективните периоди на Луната през седмицата са:
16 октомври, сряда - 10,20ч. -24,00ч.
17 октомври, четвъртък 00,00ч. - 04,17ч.
19 октомври,събота - 3,05ч. - 10,25ч.