Папа Франциск се раздели с мотоциклета си Harley Davidson

Папа Франциск дари в помощ на бедните подарения му мотоциклет Harley Davidson. Съобщението е публикувано в събота на сайта на католическата благотворителна организация "Каритас Рома" (Caritas Roma).
Очаква се моторът да бъде продаден на благотворителен търг, а събраните средства ще бъдат използвани за реконструкция на трапезария за бедни и общежитието Don Luigi Di Liegro на организацията Caritas Roma, което съществува от 1987 г. насам.
Католическата благотворителна организация, създадена през 1979 г., подпомага на центрове за бездомни, социални кухни и здравни центрове.
Припомняме, че през юни т.г. компанията „Harley Davidson” подари на папа Франциск две машини от последния си модел.   Армаганите бяха по повод 110-тата годишнина от основаването на компанията. Светият отец получи и нарисувана с маслени бои картина, на която е изобразен мотор на фона на базиликата „Свети Петър”.


Папата много се зарадвал на подаръка и признал, че в младостта си обожавал моторите, но по обясними причини сега нямало да може да яхне двата подаръка. Още тогава италианските медии съобщиха, че най-вероятно машините ще бъдат продадени на търг.