Жълт код заради мъгли е обявен утре за 20 области на страната

Региони

12-10-2013, 23:32

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Жълт код заради мъгли и намалена видимост е обявен за 20 области в страната за утре на интернет страницата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН

Почти през целия ден ще има мъгла в северната част на страната – областите Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич.
Пред обяд мъгла ще има в областите Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кърджали, Кюстендил, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол.

През нощта времето над страната ще бъде почти тихо и видимостта в низините, равнините и котловините ще започне да намалява. В отделни райони ще се образува ниска облачност.
Очакваните минимални температури са между 9 и 14 градуса, в София - около 10 градуса.
На отделни места с ниска облачност и ще преръмява.
В следобедните часове, главно над Южна България и Предбалкана, видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса. Ще духа съвсем слаб източен вятър.
Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са между 18 и 23 градуса, в Югозападна България до 25-26 градуса, в София - около 23 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месец октомври и през деня слабо ще се понижи.
Над планините ще бъде слънчево и топло. През деня ще се появи висока облачност. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е 18 градуса, на 2000 метра 11-12 градуса.
Над Черноморието ще има ниска слоеста облачност и намалена видимост. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури - 16-18 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.