Очакваме заоблачаване, температурите падат

Региони

12-10-2013, 19:08

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Утре времето над почти цялата страна ще бъде мъгливо

 През нощта времето над страната ще бъде почти тихо и видимостта в низините, равнините и котловините ще започне да намалява.

В отделни райони ще се образува ниска облачност. Минимални температури предимно между 9 и 14°, в София около 10°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Утре времето над почти цялата страна ще бъде мъгливо, на отделни места с ниска облачност и ще преръмява. В следобедните часове, главно над Южна България и Предбалкана, видимостта ще се подобри, облачността разкъса. Ще духа съвсем слаб източен вятър. Максимални температури, в по-голямата част от страната, между 18° и 23°, в Югозападна България до 25-26°, в София около 23°.

Над Черноморието ще има ниска слоеста облачност и намалена видимост. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури - 16°-18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево и топло. През деня ще се появи висока облачност. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра 18°, на 2000 метра 11-12°.