Преценете здравето на любимия с целувка

Животът

11-10-2013, 17:37

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Учени от Оксфордския университет откриха каква е ролята на целувката в една връзка. Освен че укрепва отношенията между партньорите, тя може да направи и оценка на генетичните характеристики и здравето на половинката, съобщава списание Archives of Sexual Behavior.
Британските учени са провели онлайн проучване. В него участвали 308 мъже и 594 жени на възраст от 18 до 63 години. Анкетираните били запитани за значението на целувките в краткосрочните и дългосрочните връзки.
Според резултатите от проучването, жените отдават по-голямо значение на целувките. Нежният пол е отговорен за раждането и отглеждането на деца. Следователно дамите са по-претенциозни при избора на партньор. Хората, които си мислят, че са привлекателни и красиви, също са оценили много високо ролята на целувката.
Според учените, благодарене на вкусът или миризмата на партньора, чрез целувка може несъзнателно да се оцени неговото здраве и генетичен материал. Учените вярват, че целувката помага на хората да разберат дали партньорът им подхожда. По какъв начин обаче, все още не е известно, предава КРОСС.