Уикендът: Истината, която ни прави свободни

Хороскоп

11-10-2013, 15:46

Снимка:

Bulgariautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Преценка на възможностите

Първа фаза във Слънчево - Юпитеровия цикъл. Слънце във Везни, Луна в Козирог - Водолей.

Астрологична картина за 12 - 13 октомври
Почивните дни идват съвсем навреме, за да ни осигурят възможност да ревизираме и преосмислим дългосрочните си планове и перспективи и най- вече, да отсеем онези от тях, които не са подкрепени от обективната реалност. Този процес е иницииран от цикълът на Слънцето и Юпитер, възникнал в средата на юни и достигащ в момента първата си фаза. Квадратурата между двете планети има лоша слава, тъй като обичайно поражда свръх амбиции, неуместна гордост и липса на корелация между личните стремежи и наличния потенциал за тяхното осъществяване. Той обаче маркира онзи период в годината, в който имаме възможност да преценим до колко реалистични и осъществими са перспективите и амбициите ни и ако сме достатъчно осъзнати и мъдри за да преглътнем горчивата истина, ни позволява да се освободим от онези от тях, които напразно биха изчерпали потенциала ни, без да доведат до желания резултат. Понякога този процес е свързан с по-дълбоки и фундаментални процеси, тъй като налага необходимостта от разрушаване на закостенели представи, възгледи и дори норми на поведение и може да бъде съпътстван с болезнени удари върху егото, принудително и драматично разколебаване в собствената правота и крах на илюзиите. А амбициите могат да провокират както необосновани претенции и разходи, които не са ни по джоба, така да станат стимул за по-високи постижения и повишаване на жизненото равнище. Важното е съвсем реалистично да преценим възможностите си и обективните обстоятелства.

В чисто събитиен аспект, процесът ще доведе до развенчаване на заблуди и измамни перспективи, а на по-гордите и амбициозни личности ще предложи и нови такива. Амбициите обаче могат да доведат до надценяване на възможностите и твърде оптимистична представа относно реалните обстоятелства. Това разбира се ще осигури достатъчно благоприятна среда за да се наслушаме на шумни изявления и гръмки обещания - вие си преценете дали и до колко да ги приемете като даденост. Аз лично смятам че здравословния реализъм изисква да намалим наполовина онова което ни обещават и самите ние смятаме че можем да обещаем.

В обществен план, вероятно ще станем свидетели на сблъсък между личните амбиции на значими политически фигури, както и идеологическите платформи стоящи зад тях. Възможни са юридически и морални прецеденти, с видим потенциал да уронят нечий авторитет и престиж. Медиите няма да закъснеят да се възползват от възможността да надуят балона на общественото внимание, а и няма да се поколебаят сами да го създадат без наличието на съществена и убедителна нужда от това. Особено актуални и съпътствани с остри реакции ще бъдат случаи, в които са потъпкани закона и морала, заради частни интереси. Национални интереси пък могат да доведат до изостряне на международните отношения, като отглас от тежките и проблемни ситуации от средата на септември, със съществен риск от военни действия в горещите точки по Земята.

Юпитер е газов гигант и напрегнатото му състояние може в буквален и преносен смисъл да породи взривове. В аварийните ситуации причината за тях може да бъде нечие твърде самоуверено поведение, а в обществен и личен план, те могат да бъдат в резултат на недоволство, заявено необичайно настойчиво и гръмко. Въобще да контролираме себе си, емоциите и апетита си в пряк и преносен смисъл ще се окаже нелека задача, но онези, които успеят да проявят въздържание, ще могат да избегнат пораженията и да се устремят към по-сигурни резултати в бъдеще.
Здраве, хранене и красота
Най-голямата опасност за здравето и психиката през периода, е склонността към прекаляване с храни и напитки. Естествено и болестите свързани с това изкушение ще отбележат своя пик-хипертония, заболявания на жлъчката и черния дроб. Възпалителните процеси ще протичат остро и с голяма скорост, така че вземете мерки незабавно и не отлагайте консултацията със специалист. От друга страна, периода е благоприятен за лечебно гладуване и пречистване на кръвта. Последното можем да направим по съвсем лесен и не-костващ усилия начин, чрез добавяне на подходящи подправки в храната-например джинджифил и куркума. Само не прекалявайте!