Тодоров търси спешно 400 000 лв., залага приходите от дербито

В ЦСКА са по-голи и боси от Ивайло Петев на "Герена"

Изпълнителният директор на ЦСКА - Александър Тодоров, прави всичко възможно да намери пари, с които да покрие чаканите от футболистите заплати, пише Sportline.bg. Че финансовото положение на клуба е трагично, а "армейците" са по-голи и боси от Ивайло Петев на "Герена", е ясно на всички. Topsport.bg разбра отчаяния ход на Тодоров да вкара средства в касата.

 

До късно снощи той е обикалял финансови институции и се е срещал с бизнесмени, които е молил за пари. Шефът на ЦСКА търси 400 000 лева, с които да покрие задълженията към играчите и да са напълно спокойни за Вечното дерби с Левски, да не мислят за нищо друго, освен за представянето си на терена в мача на полусезона за "червените".

 

Александър Тодоров е заложил парите, които ЦСКА ще спечели след двубоя със "сините" от продажба на билети. Той заявил на хората, които моли за средства, че веднага ще си ги получат, щом дербито свърши. Бил готов дори представител на въпросните институции и бизнесмени да бъде на стадиона, при касите, и веднага да прибира парите от билети.

 

Не е тайна, че ЦСКА в момента разчита основно на приходи от продажба на входни пропуски за мачовете, както и на някой друг лев от провеждащия се на стадион "Българска армия" фест.

 

"Вижте, не мога да отговарям на въпроси за заплатите на служителите и футболистите. Има си хора, които се грижат за това. Има кога да им се дадат възнагражденията. Пък и после предстои дербито с Левски. Дотогава трябва да се платят много сериозни неща. Но кой ден ще бъде избран за заплатите от ръководството, няма как да го кажа, тъй като не е моя отговорност. Аз съм главен акционер, от мен зависи кой да управлява, да влиза в Управителния и Надзорния съвет, а не кога да се плащат заплатите", измъкна се Александър Томов във вторник.

 

Именно адашът му Тодоров е човекът, който се чуди как да вкара пари, никой не му помага. Изпълнителният директор обаче носи кръста си без да се оплаква, макар и принуден да прибягва до такива мерки - залог на пари от билети, които не са гарантирани, никой не може да каже колко хора ще има на трибуните по време на мача ЦСКА - Левски.