Червен спец по „ровене в мръсотията” е главен кадровик в Бургаско

Региони

11-10-2013, 10:28

Автор:

Георги Ангелов

Всичко от Автора

Няколко седмици след изборите БСП и ДПС си поделиха държавните институции

Семпъл като интелект, но абсолютен спец по ровене в мръсотията и вадене на компромати е човекът, който вече няколко месеца еднолично назначава партийни кадри на Столетницата в Бургаска област, говорят всички в областта, пише Югоизток Инфо.

Местните заливат форумите, че вероятно става дума за народния представител от БСП Атанас Зафиров, който заради самостоятелните си кадрови решения вече е в конфликт дори със съпартийците си в морския град.

Няколко седмици след изборите БСП и ДПС си поделиха държавните институции, където правят безумни партийни назначения. По-големият пай в региона се падна на БСП и въпреки че мнозина от местното ръководство потъркваха ръчички за сладки назначения силата се оказа в един единствен човек – Атанас Зафиров.

Кой е той? За повечето бургазлии той е неизвестен. Не е направил нищо, с което да заслужи вниманието и уважението на съгражданите си. За известен период от време е бил назначен като кметски наместник в кв. „Сарафово“. Може би поради тази причина на всички избори от тогава БСП получава трагично малко гласове в модерния морски квартал.

Там Зафиров е известен с това, че не е сменил дори една плочка. Тези, които го познават, обаче не могат да отрекат едно негово „качество”. Зафиров наистина е машина за производство на „мизерии”.

Това е и неговата мисия като народен представител на БСП от Бургас. Интервютата, които дава бликат от компромати най-вече срещу политическите опоненти на Столетницата и не се казва нито дума за нещо полезно, което е свършено за региона.

С тези си качества той е спечелил обичта на националното партийно ръководство на БСП и с тези си умения коли и беси из Бургас. Местни социалисти обаче вече са инициирали сбирка, на която са се противопоставили на сарафовския кадровик.

Първите хора в партията са повишавали тон, тъй като колегата им отказвал да приема чуждо мнение. От кадровите решения бил изместен дори областният управител Павел Маринов, който за разлика от Зафиров се ползва с добро име в града.