БСП се омота в конкурса за шеф на Агенцията по храните в Хасково

Региони

11-10-2013, 10:13

Автор:

Георги Ангелов

Всичко от Автора

Управляващите успяха да променят правилата на конкурса за директор, за да може на него да се яви бившия кмет на Любимец

БСП се омота и издъни в конкурса за шеф на агенцията по храните в Хасково. Преди месеци местните наместници на Тройната коалиция издухаха от поста д-р Христо Вълчанов. Той вече е завел дело за незаконно уволнение. Управляващите успяха да променят правилата на конкурса за директор, за да може на него да се яви бившия кмет на Любимец и бивш областен лидер на Столетницата Янко Кичуков. До тогава той не отговаряше на условията, не е ветеринарен лекар, не е работил в системата, пише Делник Нюз.

След промяната на нужното образование и стаж за поста, конкурсът бе проведен. Откъслечни информации от пресцентъра на агенцията потвърдиха, че именно той има най-високата оценка на писмения тест.

Седмици след теста стана ясно, че конкурсът за длъжността директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково е прекратен. Причината е жалба до комисията, която провежда конкурса.

Членовете й са сметнали, че жалбата е основателна. На кого е жалбата – от пресцентъра не уточняват. Кандидати за поста бяха още д-р Мариана Шумова, сега временно изпълняващ длъжността директор, д-р Владимир Хърсев, д-р Данчо Наков и Янко Кичуков.

Според запознати конкурса е отменен, защото червените не са успели да „пробият” в прокуратурата и да прекратят преписка срещу Кичуков за разпореждане с общински имоти без одобрението на Общински съвет – Любимец по времето, когато е бил кмет на града.

Ситуацията стана конфузна и за самия Кичуков, който след като разбрал, че има най-високата оценка на първия етап от конкурса, щедро почерпил приятели и близки, убеден, че вече е назначен.