11 октомври: Нека да не се изхвърляме

Хороскоп

10-10-2013, 21:41

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Преценка на възможностите

Уикендът: Истината, която ни прави свободни

Слънце във Везни, Луна в Козирог

Астрологична картина на  деня - 11 октомври
Последният ден на работната седмица, противно на наложената практика, ще ни предложи ситуации и обстоятелства, които ще ни принудят да мобилизираме сили и ресурси, за да отговорим на предизвикателствата. Част от тях ще бъдат свързани с напомняне за поети задължения, дадени обещания или неплатени сметки, други ще произтичат от съвсем конкретни изисквания на хора, чийто авторитет трудно можем да оспорим. До късно вечерта ще сме ангажирани със сериозни житейски въпроси или хора, към които се чувстваме сериозно привързани с нишките на миналото и отговорността.

Сутрешните часове ще преминат по-напрегнато, като не са изключени неприятни изненади и резки обрати в плановете и намеренията. Добре е да се нагодим към обстоятелствата, вместо да се опитваме да им се противопоставяме. А и следобед ще настъпят далеч по-подкрепящи тенденции, благодарение на които търпението и мъдростта ще бъдат възнаградени.

От днес до края на седмицата ще сме под влияние на обмена между Слънцето и Юпитер, който обичайно подхранва амбициите, високомерието и тщеславието, както и липсата на умереност. Също така благодарение на него ще станем свидетели, а някои и участници, в шумни спорове и скандали на политическа, религиозна и философска тематика. Днес обаче е изключително важно да внимаваме как използваме словото, тъй като то има магическа сила. Думите, изречени на глас, могат да се върнат като бумеранг ви живота ни под формата на конкретни обстоятелства и ситуации.

Работа и бизнес
Настроението днес ще бъде повече от делово и едва ли някому ще дойде на ум да претупа работата си или да отложи нещо за после, но ако все пак подобна мисъл премине през съзнанието ви, моментално я отхвърлете. От друга страна, следва изключително внимателно и реалистично да преценим амбициите и възможностите си, тъй като надценяването им може да породи загуба на ресурси и авторитет. Положете максимум усилия, но не давайте неизпълними обещания.

Здраве, хранене и красота
Денят за мнозина ще бъде твърде изтощителен, което налага необходимостта от пълноценна почивка във вечерните часове. Може би ще се изкушите да компенсирате напрежението с пищна вечеря и повечко алкохол, но следва да имате предвид, че това може да има трагични последици за здравето ви. Черният дроб е изключително уязвим сега, а замърсяването на кръвта може да породи редица усложнения. Въздържайте се от консумация на твърде остри, пикантни и мазни храни, както и на птичи продукти.