Орешарски отново под обсада (обновена)

Политика

10-10-2013, 18:17

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Миролюба Евтимова

Всичко от Автора

И тази вечер Bulgariautre.bg следи протестите

Протестиращи граждани вече започват да се събират пред хотел "Шератон" , където премиерът Пламен Орешарски провежда среща с представители на гръцкия бизнес.

Пред главния вход на хотела има засилено полицейско присъствие. Орешарски влезе през страничен вход на хотела, за да избегне сблъсъци с активистите.

Очаква се протестната вълна да се усили след 19ч, когато бизнес срещата ще приключи. И тази вечер Bulgariautre.bg ще следи отблизо събитията за Вас. 

19,07: Приключи срещата на министър-председателя Пламен Орешарски с представители на гръцкия бизнес в България. На излизане от сградата на хотел "Шератон" през задния вход премиерът Пламен Орешарски беше посрещнат от малка група протестиращи граждани, които скандираха "оставка" и отправиха нецензурни изрази към него. Те бяха обградени от полиция, която не им позволяваше да се доближат до премиера и до колата му.

19,18: Стотина души са се събрали на протест пред сградата на Министерски съвет и надуват вувузели, свирки, бият на барабани, развяват български знамена. Спряно е движението по бул. „Цар Освободител”. Има засилено полицейско присъствие около сградата на Президентството, Министерски съвет и БНБ. По бул. „Дондуков” движението е нормално. Очаква се протестиращата група от "Шератон" да пристигне пред Министерски съвет.

20,00: Протестното шествие срещу правителството тръгна към сградата на Народното събрание. Пред протестиращите най-отпред е разпънат един голям плакат, на който пише „България казва: Орешарски върви си”.Кордон от полиция има и пред Националната художествена галерия.

20,24: Протестиращите са пред сградата на Парламента. Те скандират „оставка”, „мафия” и „червени боклуци”. Хората бият на барабани, надуват вувузели и свирят на свирки. Част от протестиращите се разотиват.

20,54: Няколко протестиращи се опитаха да издърпат част от огражденията пред сградата на парламента. Полицията им оказа съпротива и те не успяха. Между част от протестиращите и полицията имаше леко напрежение, което не прерасна в конфликт.

21,20: Около 150 души остават да протестират пред Парламента.

21,55: Един човек е задържан от полицията по време на протеста тази вечер. Причината за задържането му е нарушение на обществения ред.