Дарбите си личат по цвета на очите

Очите са най-истинската, най-магнетичната, най-въздействащата част от визията на човек. Те не рядко са определяни като „прозорец към душата“


Цветът на очите издава характера и дарбите, твърдят френски учени. Учените смятат, че освен наследствено формиран, цветът на очите е определящ и за характера, и за социалното ни поведение.
 

Сиви очи притежават влюбчивите натури. Любовта при жените се проявява само когато са боготворени от противоположния пол. Сивооките господа могат да бъдат понякога студени, резки и властни, но никога сантиментални.

Мечтатели са и обичат да правят планове за бъдещето и за професионално развитие. Те са амбициозни, с висок стремеж към кариера, обществено признание и материални придобивки.
Верността не им приляга. Твърде много се интересуват от себе си, а това понякога води до провал на всичките им планове . 

Хората със сини очи са надарени с богато въображение. Те са артистични, обаятелни и контактни. Често правят щедри и благородни жестове към околните. Характерът им е открит, с чувство за хумор.

Понякога гледат по-леко на живота, отколкото трябва. Подходящи професии за тях са всички в сферата на комуникацията и общуването. Имат богато въображение и фантазия. Синеоките имат развито стратегическо мислене и по-голям шанс за успехи в ученето и в живота. Притежателите им са умни, упорити и трудолюбиви. Обичат материалните придобивки. Никога не се отказват, когато решат да имат нещо или някого.

Кафявите очи говорят за спокойствие и уравновесеност. Те обаче крият огнена страст. Това са хора на действията, не на думите.
Най-голям процент от хората имат кафяви очи. Характерни черти за притежателите им е, че са нежни, любящи и искрени. В любовна връзка са верни, отдадени, страстни. Способни са на силна и безусловна любов. За тях най-важни са близките им хора, готови са на саможертва за тях. В работата са принципни, честни и трудно подкупни. Ценят истината, но едновременно с това търсят начини да я извъртят в своя полза. Изключително целенасочени и уравновесени са. Хора на действията, изпълнени с енергия и темперамент и пословично трудолюбиви, те методично и обмислено постигат много от това, което пожелаят. В кариерата са лоялни служители, партньори и добри работодатели.  

Зеленооките пък са изключително пробивни. Умът им е остър като бръснач и веднага преценяват всяка ситуация в живота си. Имат труден характер и уважават само преуспелите хора.

Много рядък цвят очи. Те хипнотизират, магнетични и примамливи са, но могат да бъдат и много коварни. Притежателите им са хитри, пресметливи и самолюбиви, рядко правят компромиси. Поради очарователността, която им придава зеленият нюанс, те лесно отварят всяка врата и покоряват всяко сърце. Дори когато са намерили вече един партньор, притежателите им няма да се поколебаят да пофлиртуват с друг. Обичат да бъдат ласкани и глезени. В професията и в личният живот непременно са лидери. Бързо напредват в кариерата като изпреварват всички съперници.

Пъстрите очи издават добродушие и веселие. Много добри съпрузи и родители, а в любовта са на първо място приятели. Не са егоистични натури. 
Творчески и раними личности. Винаги са заредени с оптимизъм и обикновено са търсена компания, заради позитивното си излъчване. Способни и ценени в работата, често са безсъвестно използвани от началници и близки хора. Предпочитат професии, където да вложат енергията си. Неотстъпчиви са, когато се захванат с нещо и винаги влагат всичко от себе си. Пъстрите очи са притежание на хора, които са много романтични. Те вярват във вечната любов и са готови на всичко заради любимата си. С тях може да изживеете невероятни мигове на неочаквани места. Когато се обвържат сериозно, са много добри съпрузи и родители. 

Чернооките изпепеляват с бурната страст, която крият в душата си. Те са избухливи и често стигат до конфликти дори с близки хора. Приемат любовта и секса като неизменно единство, но са ревниви, мнителни и твърде настойчиви в желанията си. 
Изключително темпераментни и чувствителни, с променлив и авантюристичен нрав. Вечно търсещи и покоряващи. Притежават енергия, която, насочена в правилната посока, може да ги доведе до неочаквани висоти. В кариерата предпочитат самостоятелна работа без началници и често имат проблеми със закона. Черните очи са изключително въздействащи. Те никога не могат да останат незабелязани. 

 

Доколко цвета на очите може да повлияе на характера ни не е ясно. Със сигурност обаче е определящ за чувствата и настроенията, които извикват очите ни в тези, с които комуникираме.