Преборете настинката с народната медицина

Животът

09-10-2013, 12:52

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Няколко мощни оръжия от природата!

Есента идва не само с носталгия по лятото, но и с променливо време, което предразполага към по-чести настинки. Ако вече сте станали жертва на капризите на времето, гърлото ви боли и не ви се мърда от леглото, то преди да се запътите към аптеката, се отбийте в..."плод-зеленчука".

Еликсир от мед и лимон

Лимонът в комбинация с мед е истински еликсир за вашето болно гърло и чудесен катализатор за активиране на имунната ви система. Пригответе си чаша топла вода с една лъжица мед и сокът от един прясно изстискан лимон. Пийте тази напитка по три пъти на ден и за няколко дни няма да има и следа от настинката.

Гаргара със сол и клеева тинктура

Щом усетите първите признаци на болки в гърлото, то веднага смесете щипка сол с 10 капки клеева тинктура и 100 грама вода и започнете гаргара. Така ще обезвредите бактериите, които са се загнездили в гърлото ви преди да са ви тръшнали на легло.

Мед, лимон и ябълков оцет

Още една чудесна рецепта срещу болно гърло и запушен нос включва ¼ чаша пречистен ябълков оцет, един лимон и 1 с.л мед и ½ чаша вода, 1 ч.л лют червен пипер (или джинджифил).

Смесете гореща вода с оцета, сложете меда и пипера и разбъркайте. Сложете няколко парчета лимон и вдишайте от отварата, докато е още на котлона. Оставете я да изстине и започнете да пиете.

Джинджифил и мед

Ако вече сте станали жертва на ужасната кашлица, защо не забъркате мед и джинджифил (на прах) в едно бурканче? Хапвайте по една лъжичка от сместа по няколко пъти на ден и ще видите, че ефектът е удивителен.

Как да подсилим имунитета?

Смесете мед с микс от ядки – бадеми, орехи и кора от лимон. Ако ядете по една лъжица сутрин на гладно ще можете да си изградите щит срещу вирусите, които започват да ни атакуват./ zdrave.org