9 октомври: Копнежи и стремежи

Хороскоп

08-10-2013, 22:23

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Преценка на възможностите

Новолуние във Везни - Изборите на сърцето

Слънце във Везни, Луна в Стрелец

Астрологична картина на деня - 8 октомври 
Сряда ще ни вдъхнови с ентусиазъм и нестандартни идеи и хрумвания, които от своя страна ще привлекат към нас удачни обстоятелства, възможности за полезни срещи и запознанства, както и повече лекота в общуването. Благодарение на тях това може да се окаже един от най-успешните дни през настоящата седмица. Хармоничният обмен между Слънцето и Луната ще пробуди далечните ни стремежи, ще окаже съдействие в реализацията на импулсите, възникнали по време на новолунието и, разбира се, взаимност и разбиране в междуличностните взаимоотношения.

Естественият порядък във Вселената изисква поддържането на равновесие, поради което идеални ситуации не съществуват и медалът винаги има две страни. Оптимизмът лесно може да премине в наивност, а ентусиазмът да ни отклони вниманието от по-малки, но затова пък важни детайли и подробности. Днес планетните конфигурации ни предразполагат към самозаблуди и подхранване на илюзиите, неоправдан идеализъм, лъжи или меланхолия. Те ще се проявяват най-вече на ниво лични взаимоотношения, ще ни връщат с носталгия към миналото или ще натоварват бъдещето с нереалистични очаквания. Силният романтичен копнеж обаче вероятно ще подхрани творческия импулс на владеещите изкуствата, а всички ние ще можем безопасно да утолим копнежите на душата си, общувайки с произведенията на изкуството - музика, танц, кино и театър.

Работа и бизнес
Поради измамните провокации, съпътстващи обмена Венера-Нептун, днес и утре се налага да бъдем максимално предпазливи и критични към предложенията за делово сътрудничество, особено с чуждестранни контрагенти и въобще с хора, които слабо познаваме и с които до момента не сме работили. Съществува съвсем реална опасност да се заблудим по отношение на качествата и професионализма на някой, който съвсем достоверно ги демонстрира. Освен чисто материални загуби, взаимодействието с такъв човек или организация може да причини и загуба на авторитет и репутация. С вече проверени делови партньори обаче можем съвсем успешно и безпроблемно за постигаме споразумения, а също и вече постигнатите да подкрепим в писмена документална форма.

Здраве, хранене и красота
Днес билките и ароматите се събуждат за живот и ще имат мощно въздействие върху организма. Не се колебайте да използвате аромотерапията като релаксиращо и лечебно средство, а в менюто се ориентирайте към ястия, подправени с разнообразни подправки. Те ще стимулират метаболизма и ще позволят на организма да извлече пълноценно полезните вещества от храната. Изключение следва да направят страдащите от чернодробни заболявания и замърсяване на кръвта, тъй като те са твърде уязвими сега.