Скандални назначения във ВиК-Сливен и Природен парк „Сините камъни”

Региони

08-10-2013, 20:17

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Хората коментират, че електроинженерът Пламен Трифонов е назначен за управител на ВиК в знак на благодарност

Поредната дръзка политическа смяна разбуни духовете в Сливен през последните дни – в ръководствата на ВиК и Природен парк „Сините камъни”, съобщава Югоизток Инфо. Хората коментират, че електроинженерът Пламен Трифонов е назначен за управител на ВиК в знак на благодарност за добре свършената му работа като шеф на Информационно обслужване по време на изборите.

Именно Трифонов ръководеше местния клон на "Информационно обслужване" и броеше гласовете в бюлетините на кметските избори. Веднага след като стана ясно, че Трифонов е основен претендент за директорския пост във ВиК, тръгнаха коментари за това, че в очите на голяма част от сливналии, столът във ВиК e отплата за някой и друг глас в подкрепа на Милев, или дори за няколко стотици или хиляди изборни гласове.

Това обаче далеч не е всичко. Усилено се заговори, че новият директор на ВиК „играе” заедно с кмета на Сливен Кольо Милев и неговия бивш шофьор Коста Къчев в оператора на сметището на Сливен „Про Груп Партнърс”. Фирмата прибира месечно 50 000 лева без проведена процедура по ЗОП. Запознати твърдят, че пазарната стойност на услугата е 15 000 лв. Докато Пламен Трифонов е бил управител на "Информационно обслужване", негов близък приятел (и бивш колега) и съпругата на приятеля, са създали дружество, което е взело голяма част от абонатите на „Информационно обслужване”.

Разбира се, Пламен Трифонов се е съгласил договорите с държавното дружество да бъдат прекратени и сключени с новото. Ето как се защитава партийния интерес, за което после има кой да се отплаща– коментират запознати.

Мълвата говори, че преди време Пламен Трифонов е закупил четири или пет джипа КИА, с пари, отпуснати му по европейски програми. Той подарявал някои от возилата на някои хора за свършени услуги. В допълнение – споменатият по-горе Коста Къчев е подсъдим за укриване на данъци за стотици хиляди лева и за предизвикан от него пътен инцидент след употреба на алкохол.

При катастрофата е пострадала 66-годишна жена. Коста Къчев е опитал да измами полицията, като казал, че не той карал колата. Записите от близката камера доказали, че лъже. ДПС продължава безочливо да бута кадрите си напред и след пазарлъците с БСП губи чувство за мярка и морал, коментират сливенци.

„Такова дебелоочие не сме виждали” – споделят служители на Природен парк „Сините камъни”, чийто нов шеф вече се казва Фатме Мустафова. – „Да махнат професионалист, а да назначат партиен функционер. Опасяваме се, че и тук, както преди време в Министерството на земеделието, ще се говори на турски език!”, ядосват се те и смятат, че Фатме няма да се справи с управлението на парка.

Всички знаят, че нейното назначение е не само заради партийната й принадлежност, а и заради роднинската й връзка с областния лидер на ДПС Мустафа Мустафов и никой вече не се съмнява чии интереси ще бъдат обслужвани. Дългата ръка на ДПС посегна и към горите.

Смяната в ръководството на сливенското горско се случи наскоро, въпреки изявлението на земеделския министър, че няма да има такава и въпреки протестите на служителите, които застанаха зад Георги Христов, защото предприятието по негово време си стъпило на краката. Ако не се бе случила, кой щеше да защити интереса на играещия в ДПС-отбора депутат Янко Янков и неговите фирми, които извършват поголовна сеч в целия регион?

Ясно е, че заради това на шефския пост беше поставен Мирослав Маринов, за когото тръгна слух, че е агент на ДС.