Протестиращи обградиха колата на Орешарски (На живо)

Политика

08-10-2013, 19:37

Снимка:

Facebook

Автор:

Миролюба Евтимова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ще остане ли Делян Пеевски депутат?

Пеевски запазва депутатското си място?

Все пак той успя да се измъкне от кордона от хора

Протестиращи посрещнаха премиера Пламен Орешарски с викове "оставка” пред сградата на Софийска градска художествена галерия.

Протестиращите скандираха „мафия” и „оставка”. Те се опитаха да попречат на премира Орешарски да влезе в колата си, но служители на НСО и полицаи ги изблъскаха. Събралите се недоволни граждани обаче съпроводиха колата на премиера, като се опитваха да й попречат да премине. Те блъскаха по двете правителствени коли и продължаваха да вървят заедно с тях по ул. „Гурко”. В крайна сметка все пак колата на премиера успя да премина кордона от хора.

Стрийма се осъществява от блогъра Иво Божков.

20,00: Протестиращи, разгневени от оставането на Делян Пеевски като депутат, са се събрали пред сградата на Министерски съвет в столицата. Предполага се, че Пламен Орешарски е в сградата на МС. Една част от протестиращите се опитаха да заобиколят сградата на Министерски съвет отдясно – по ул. „Сердика”, но полицаи веднага направиха кордон и не им позволяват да преминат. Участниците в протеста тази вечер са значително повече от предходните, видимо са няколкостотин души.

20,08: Събралите се протестиращи на кръстовището на ул. „Сердика” и бул. „Княз Ал. Дондуков” в столицата влязоха в пряк конфликт с полицаите. Протестиращите започнаха да се опитват да преминат кордона от полицаи, които от своя страна започнаха да изблъскват протестиращите. Полицейското присъствие е изключително засилено. На бул. „Княз Ал. Дондуков” дойдоха около 6 патрулки, пълни с полицаи. Протестиращите хвърляха димки в краката на полицаите, което може би предизвика сблъсъка между тях.  Целият площад „Независимост” е пълен с граждани, които освиркват правителството, развяват български знамена, бият на барабани. Протестът тази вечер е изключително шумен както в първите дни от началото на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

20,17: Протестиращи граждани са наобиколили служебния вход на сградата на Министерски съвет. Те скандират „оставка”, „мафия” и „червени боклуци”. Кордон от полицаи с щитове и каски обаче не позволяват на събралите се протестиращи да достигнат до сградата на Министерски съвет. Очевидно протестиращите смятат, че премиерът Пламен Орешарски се намира в сградата.

20,52: Протестиращи се опитват да преминат през кордона от полицаи до служебния вход на сградата на Министерски съвет. Полицаите обаче не позволиха на протестиращите да разцепят кордона и към този момент гражданите нямат достъп до сградата.

20,32: По-голямата част от протестиращите в столицата се отправят към сградата на Народното събрание. До служебния вход на сградата на Министерски съвет са останали значително по-малко протестиращи, които стоят плътно пред кордона от полицаи и скандират „оставка”. На площад „Независимост” вече няма протестиращи.

21,04: Към този час шестима души са задържани за нарушения на обществения ред по време на протеста в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.


Live streaming video by Ustream