Родители ще съдят брутална рехабилитаторка, осакатила детето им

Общество

08-10-2013, 18:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рехабилитаторка счупи двете крачета на дете

Прокуратурата пое случая

Прокуратурата пое случая със счупените крачета на 15-месечния Георги в Кюстендил.

Родителите му заведоха дело за търсене на отговорност от физиотерапевта, който според тях е счупил краката на детето. Семейството се пита как е възможно първата снимка на детските крака, направена непосредствено след физиотерапията, да не показва счупване. А часове по-късно да бъдат гипсирани в София.

По пътя за столичната клиника Георги е лежал неподвижно. В понеделник семейството ще получи епикриза и въпросната втора снимка, направена в "Пирогов”. След това родителите ще подадат сигнал до прокуратурата, представяйки всички документи. Обвинената физиотерапевтка от своя страна е дала противоречиви показания.

Bulgariautre.bg припомня, че от Специализираната болница за рехабилитация в Кюстендил отказаха коментар. Регионалната здравна каса в града се самосезира и направи проверка по случая. Според директора на РЗОК-Кюстендил д-р Матей Попниколов не може да се докаже, че по време именно на тази манипулация са станали сериозните травми.

В момента по случая в здравното заведение се извършва проверка. Семейството смята да съди рехабилитаторката.

Още от четвъртък екип на Bulgariautre.bg също води независимо разследване, като читателите ще бъдат уведомявани за всички нови подробности около случая.