Потресаващо! Четирима извършиха "екзорсизъм" над невинна девойка

Свят

08-10-2013, 10:21

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Обвиняемите са трима мъже и една жена

Четирима членове на Църквата на адвентистите от 7-ия ден, "прогонвали" Дявола от девойка от Камерун, отиват на съд във Франция.
 
Обвиняемите са трима мъже и една жена, пристигнали във Франция от Антилите. През 2011 г. те отвлекли 19-годишната камерунка и я затворили в апартамент в Париж. Похитителите завързали девойката към кръст, който поставили върху матрак. В продължение на 7 дни "екзорсистите" опитвали да прогонят от нея Дявола, убедени, че я е обсебил. Идеята за екзорсизма била на бившия приятел на младата камерунка Ерик Дерон, който бил убеден, че е пророк и има свещена мисия.

Когато девойката най-накрая била открита от полицията, тя била в шок, силно обезводнена и изтощена, а по тялото й имало следи от побой. По нейните думи похитителите й давали само вода и малко масло.

Момичето се запознало с мъчителите си именно в Църквата на адвентистите от 7-ия ден. Според адвокатите на обвиняемите то само било потърсило тяхната помощ, а те се заели да прогонят от нея Дявола с най-добри намерения. Църквата на адвентистите от 7-ия ден се разграничи от деянията на четиримата, подчертавайки, че не признава екзорсизма в каквито и да е форми.