Прокуратурата погна шефове на "Напоителни системи"

Крими

07-10-2013, 15:57

Автор:

Костадин Симеонов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ексшефът на "Напоителни системи" пред Темида за блудство

Те са обвинени в съзнателно сключване на неизгодна сделка. Изпълнителният директор е обявен за извършител, а двама членове на борда за съучастници.

Софийска прокуратура е повдигнала обвинения на изпълнителния директор Стайко Ганчев и двама членовете на борда на директорите на “Напоителни системи” ЕАД- Георги Харизанов и Радослав Чеглайски.

Те са обвинени в съзнателно сключване на неизгодна сделка. Ганчев е обявен за извършител, а Харизанов и Чеглайски са съучастници. Тримата са задържани за 72 часа, като ще им бъде искана мярка за задържане под стража.
До момента срещу тримата обвиняеми са разпитани седем свидетели. До момента от проведеното разследване става ясно, че неизгодната сделка е била за 100 000 тона скрап, които са били продадени на много ниски цени.
За скрапта били сключени две сделки – едната за продажба на 500 тона скрап от черни метали на цена 200 лева за тон, а другата – за продажба на 1 500 тона скрап на цена 270 лева за тон. Дори разходите по демонтажа били за сметка на увреденото дружество.
От сключването на неизгодната сделка за „Напоителни системи“ ЕАД са произлезли значителни вреди, тъй като дружеството е в тежкото му финансово състояние.
Предстоят и разпити на свидетели, с оглед установяване състоянието на унищоженото имущество.