Какво се крие под качулките на Ку Клукс Клан? (снимки)

Какви са хората, които членуват в Ку-Клукс-Клан и до днес и какво е ежедневието им?

Ку Клукс Клан е крайно дясна расистка организация, която възникнала в южните щати на САЩ след премахване на робството и даването на права на чернокожите.

В историята тя е останала известна с кървавите си ритуали и множеството убийства на цветнокожи. Идеологията на организацията изповядва превъзходство на бялата над останалите раси.

Членовете й са известни с островърхите си цилиндрични качулки и бели мантии, който използват за да прикрият самоличността си.

Какви са хората, които членуват в Ку-Клукс-Клан и до днес и какво е ежедневието им?

Американският фотожурналист Антъни Карен успява да даде отговор на тези въпроси, които всеки си е задава сблъсквайки се с историята и същността на тази нелегална расистка организация.

Той спечелил доверието на крайно дясната организация и успял да улови хората, скрити под големите бели качулки на Ку Клукс Клан, в откровени, неподправени ситуации, които дават уникален поглед към света, в който живеят.

Фотографът разкрива пред Дейли мейл, че въпреки крайните им вярвания се е натъкнал на съвсем обикновени хора. „По-голямата част от хората, които се сблъсках не се различават от човекът, който живее в съседство. Ще разбереш, че е от Ку Клукс Клан само ако той самия реши да ти каже”, обяснява Карен.

Те живеят нормално , някои с по-силни расистки оттенъци , отколкото други . Има богати и бедни, интелигентни и неинтелигентни ... точно както никъде другаде. „ Изненадващо, имайки предвид репутацията на Клана, Карен казва, че докато е бил сред тях не е срещнал никаква враждебност от страна на членовете. Единствено малка група от пияни расистки скинхедс са го изнервили по време на Ку Клукс Клан уикенд.