Сеизмолози предричат трус от 8-ма степен?

В региона на Вранча в Румъния се наблюдава интензивна сеизмологична дейност, което може да стане епицентър на адски трус с мощност от 8 по Рихтер

Адски трус от 8 по Рихтер предричат сеизмолози. В региона на Вранча в Румъния се наблюдава интензивна сеизмологична дейност, което може да стане епицентър на адскоземетресение. По данни на вицепрезидента на Украинската асоциация за сеизмологично строителство Константин Егупов, трусът, който може да разлюлее Земята е дори по-опасен от този, който преживяхме през 1977 г., пише БЛИЦ.
Егупов се позова на информация от Одеската сеизмологична станция и анализира последните 14 труса, които разтресоха региона на Вранча. Той разкри, че за настоящата 2013 г. с епицентър Вранчаса станали 14 земетресения, осем от които в последните 20 дни.
Най-злокобният сценарий, който вещае Егупов, етрус с магнитуд 8 по скалата на Рихтер, което ще бъде унищожително не само за северната ни съседка, но ще нанесе огромни щети и у нас. При подобна мощност Земята ще вземе жертви, категоричен е Константин Егупов. Само да припомним, че трусътпрез 1977 г. е бил с магнитуд от 7,2 степен по Рихтер.
Тези прогнози не са насочени да всяват паника и ужас сред населението на Румъния и България, допълни експертът. Това е анализ на случващото се в последните дни из недрата на планетата ни. Много важно е в такъв момент да се вземат всички мерки, които като превенция да предпазят населението от излишен риск при интензивна сеизмологична дейност.
Необходимо е опасните сгради да бъдат укрепени, хората да бъдат обучени какво трябва да направят при земетресение.

 

Източник: chudesa.net