Биячи нападнаха дъщеря на спецполицай от ДАНС

Крими

06-10-2013, 15:45

Снимка:

МВР

Автор:

Георги Ангелов

Всичко от Автора

22-годишната Ангелина Любенова и 25-годишният й приятел Иван Димитров са били нападнати в гръб от трима роми

Дъщерята на благоевградски спецполицай от ДАНС е нападната и бита с юмруци от три лица. Инцидентът станал към 3 часа през нощта в петък до денонощния магазин в кв. „Еленово“, когато момичето се прибирало към дома си с приятели, съобщава "Струма".  

22-годишната Ангелина Любенова и 25-годишният й приятел Иван Димитров са били нападнати в гръб от трима роми. Бандитите започнали да ги удрят с ритници и юмруци, като целта им била да им вземат парите.

Двойката оказала неочаквана съпротива и нападателите избягали. Полицаите тръгнали по горещи следи и заловили в ромската махала 19-годишния Салим Евтимов. В резултат на нападението 22-годишната благоевградчанка е получила охлузни рани, оказана й е медицинска помощ. След като се съвзели от шока, двамата пострадали младежи са дали обяснения в полицията. Нападнатото момиче си е извадило и медицинско свидетелство.

По случая е образувано разследване за едро хулиганство. Полицаите продължават да издирват другите двама участници в престъплението, които са се укрили. Бащата на момичето Кирил Любенов работи в ДАНС, според запознати той вече е предприел действия за защита на дъщеря си.

Криминалистите отчитат повишаване на посегателствата над личността и собствеността на гражданите в Благоевград. През последните седмици има активизиране на ромския кримиконтингент.

Престъпниците стават все по-нагли, влизат в домовете на хората, разбиват автомомили посред бял ден. Сред потърпевшите има полицаи, съдии и адвокати. При един от случаите апаш е задигнал адвокатска чанта от колата на юриста.

След като видял, че в нея има само папки с дела, ги изхвърлил в кофа за боклук.

Крадецът обаче оставил следи по колата и тъй като е криминалнопроявен, полицаите го заловили. Оказало се, рецидивистът е бил клиент преди години на адвоката.