Ужасяващо! Брутална гавра със затворник (18+)

Крими

06-10-2013, 09:03

Автор:

Георги Ангелов

Всичко от Автора

Предупреждаваме, че информацията по-долу не е за хора със слаби нерви

Уринирали в устата на клетника, завирали дръжка на лопата в ануса му и го водели на повод като домашен любимец.

Групата на Николай Тошев-Чирпанския скоро няма да види свят извън решетките, след като трима от всяващата страх банда отнесоха поредните си присъди – този път за сексуална гавра… с болен от СПИН затворник, съобщава Блиц.

Шокиращата история се разиграла във Варненския затвор, а главни действащи герои в нея са Петър Благоев-Петрето, познат още и като Планетата, Диян Михалев-Бузито и Мартин Тодоров. След една оправдателна присъда за ужасяваща гавра със затворника Митко Божанов, тримата все пак бяха осъдени от втората инстанция – Окръжния съд в морската столица.

За разлика от районните съдии колегите им намериха вина в това, че яките ударници, смразявали доскоро шанаджиите във Варна, са блудствали с пандизчията и им треснаха по още 3 години затвор към и без това солидния престой зад решетките. Нечовешката гавра се разиграла в килия №27 във варненския затвор, където Митко Божанов излежавал 6-месечна присъда за кражби.

Пандизчията влязъл зад решетките през октомври 2008 година, но година по-късно духнал. Насладата му от свободата била кратка, тъй като седмица преди коледните празници на 2009-а бил върнат отново в затвора. Тогава започнал и големият кошмар за Митко, който бил закаран в същата „наказателна килия”, известна още и като „запечатка”. Там по традиция се вкарват проблемните затворници, както и тези, на които е наложено наказание.

Провинилият се Митко се оказал „съквартирант” точно с един такъв „проблемен затворник”. Божанов с ужас установил, че го чака кофти компания в лицето на затворника Мартин Тодоров. Именно той дал старта на продължилия няколко дни сексуален тормоз, на който бил подложен Митко, както твърди самият той в своя жалба до прокуратурата. В нея осъденият крадец разказал, че след идването на групата на Чирпанския, Бузито и друг пандизчия по прякор Котката, нахълтали в неговата килия и го спукали от бой, след което го откарали в другата килия – №28, където бил Петрето.

Там затворниците хванали Митко и започнали да му нанасят „тежки удари в бъбреците, ребрата, гърдите и главата, като това продължило няколко дни”. Според твърденията на Божанов яките му съкилийници така го смлели от тупаници, че „припадал и бил свестяван”, а накрая с него ”били извършени блудствени действия”.

В шокираща изповед Митко разказал как Тодоров, в присъствието на останалите пандизчии, го накарал да си събуе гащите. Извадил лопатка за боклук, намазал дръжката й с маргарин и я вкарал в ануса му. Гнусната забава траяла около 5 минути, като за „силен финал” – Божанов бил накаран да оближе дръжката. Това обаче никак не останало единствен епизод от

кошмарния затворнически психотрилър, за който се жалвал Митко.

Според ужасяващите му обяснения ужасът продължил с „правене на свирки и уриниране в устата му”. В показанията си той заявява, че боят и блудствените действия са продължили 3-4 дни, като същевременно твърди, че инцидентът с лопатката се е случил в 27-ма килия, „свирките” – в 28-ма, където пандизчиите му викали „Лапай, лапай!”. “Командата” се отнасяла за пенисите на Бузито, Петрито и Мартин, които пък снимали с мобилен телефон цялата извратения.

Пред разследващите и прокуратурата Митко разказал още, че бил каран да си слага тениската на главата, а панталоните на краката, като трябвало да се разхожда така из коридора и да имитира акордеонист. Освен това Тодоров го връзвал с хавлиено въже и си го водел на повод като… домашен любимец. Шокиращото в твърдението на Митко е, че цялата програма била предмет на сериозен “зрителски интерес”, но тъй като пандизчиите, както и самите старшини в затвора се страхували от “главните герои”, никой не се бил намесил.

Въпреки това обаче Божанов споменал името на един затворник – Мирослав Тодоров, който се осмелил да даде показания в хода на разследването на гаврата.

Свидетелят разказал, че бил извикан в 28-ма килия да изхвърли кошчето за боклук и като се връщал, погледнал през шпионката и видял как Божанов прави „свирки” на Петрето и Бузито. Той изчакал десетина минути и когато влязъл да остави коша, видял как “Тодоров навирал дръжката на лопатката в гъ*а на Митко”… Още по време на първото дело с Районния съд обаче Мирослав

„забравил” какво е видял

и изведнъж станал много разсеян. При прочит на показанията, дадени по време на досъдебното производство, Димитров си спомнил и потвърдил всичко казано. Разследващите скандалната гнусотия обаче установили, че заради разположението на вратата на килията, нейната шпионка и обстоятелството, че вратата се отваря навън няма как Мирослав да е видял описаните от него гаври. А последствията за Митко след терора били доста сериозни.

Затворникът разказва, че вследствие на нанесения му побой е уринирал кръв и е получавал припадъци – „бели петна”. Интересното е обаче, че той не поискал каквато и да била медицинска помощ, което обяснил с това, че се страхувал от Чирпанския и неговите хора. Дори и след преместването на бандата по други затвори обаче, той не се обърнал за помощ – нито към лекар, нито към администрацията на пандиза.

Вместо това, чак една година по-късно подал жалбата… В крайна сметка и показанията на Божанов биват окачествени от районните съдии като „противоречиви, непоследователни, нелогични и не намират опора в останалите гласни и писмени доказателства”. Според магистратите е безспорно установено, че 27-ма килия е със специален статут, постоянно наблюдение от страна на надзиратели и осъществяван видеоконтрол. Те отчели и друг притеснителен факт относно тезата на Божанов.

А именно, че „при извършването на такива действия с описания предмет, неминуемо по тялото би имало наранявания, които предполагат оказване на медицинска помощ. Такава обаче не е била търсена, като твърденията, че не е имал доверие на надзирателите и не е можел да стигне до лекаря, са житейски нелогични…”, пише в мотивите си съставът, който оправдал тримата ударници на Чирпанския.

Съвсем очаквано обаче сагата с груповата сексуална гавра с пандизчията Митко не свърши дотук, а отиде в Окръжния съд. Той пък от своя страна даде делото на прокуратурата с указания за доразследване. За кратко време държавното обвинение успя да събере нови доказателства, които бяха приети от тричленния съдийски състав.

Прокуратурата изложи пред магистратите с черни тоги писмените показания на двама защитени свидетели, които според източници на народното издание са затворник и надзирател.

Пиронът в обвинителната теза

обаче се оказали разконспирираните лъжесвидетелства на друг пандизчия. „Става дума за един Захари Стоянов, за когото в хода на разследването се разбрало, че бил доста сръчен и успявал да отваря килиите с… лъжица , като насреща му давали цигари”, разказва пред наш репортер източник, свързан със разследването.

Ролята на пандизчията се оказала ключова за събаряне на защитната теза на ортаците на Чирпанския. „Това е така, защото килия 27 е със специален режим и не се отваря току-така. Въпросният Захари обаче я е отворил и по този начин другите затворници имали достъп до Митко Божанов, когото успели да извлекат навън”, коментира пред „ШОУ” отлично запознат със случая. Захари Стоянов отрекъл пред разследващите и Районния съд да има такава факирска дарба, обаче на втората съдебна инстанция лъжата му лъснала.

Оказало се, че той има няколко наказания именно поради това, че успявал да отваря килиите с… лъжица!!! Благодарение на този факт, както и на показанията на защитените свидетели обвинението успяло да докаже вината на тримата подсъдими и да накара тричленния съдийски състав да им постанови осъдителни присъди.

Още един шокиращ факт

допълва бруталната картина на този случай. И той е, че факирът с лъжицата, който осигурявал достъп до Митко, за да се гаврят с него, е осъден за педофилия… „Искам да ви кажа, че в тези показания – на въпросните защитени свидетели, няма абсолютни нищо конкретно. Били чули, разбрали, говорело се в затвора…

На практика на база тях, както и с това, че този затворник „бил могъл да осигури достъп” до Божанов с отваряне врата на килията посредством лъжица осъдиха нашите подзащитни”, жалва се пред наш репортер Александър Атанасов – адвокат на Петрето. Самият Петър Благоев, докато беше конвоиран от съдебната зала, че той и другите двама са “наредени”.

„Просто, защото сме от групата на Чирпанския, искат да ни разкажат играта! Аз имам толкова тежка присъда и се старая да се поправя, а постоянно ни се измислят нови неща да ни мачкат!”, избухна Петрето, който в момента се води като кмет на Ловешкия затвор.

Още като са започнали да го разследват за сексуалната гавра с Божанов, той казал: „А, че тоя е спинозен, бе! Вие луди ли сте да се занимаваме с него?!”, доверяват отлично запознати със сцената. „Действително този затворник, който се е жалвал от сексуален тормоз, се води на отчет при инфекциозно болните заради това заболяване".