Бойко Борисов отново активен във Фейсбук

Общество

05-10-2013, 20:50

Снимка:

Facebook

Автор:

Мира Боева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов: Смятам, че българите сме толерантна нация

Борисов: Вотът е успешен. Правителството е заложник на „Атака”

Борисов във Фейсбук: Това тарикатлък ли е, г-н Местан???

Бойко Борисов във ФБ: Днес е добър ден за българската демокрация

Сидеров трябва да отговаря защо държи ДПС на власт

Борисов: Европа се стресна, когато "Атака" отидоха да чукат по вратите й

Борисов ще буди Станишев с SMS

ГЕРБ отказва да работи вместо Фикуса

БСП и ДПС хакнали профила на Бойко Борисов

Профилът на Бойко Борисов отново хакнат (обновена)

Бойко Борисов отново активен във Фейсбук

ГЕРБ излизат с пресконференция за образованието

Борисов и сините срещу "ченгеджийството" в политиката

Борисов: Веднъж спечелете избори и тогава раздавайте акъл

Бойко: Големият губещ е БСП

Борисов и Цветанов приемат нови членове в Пловдив

Борисов: Крайната ни цел е незабавна оставка

Бойко Борисов: Щом ще се надхитряме, днес кой ги надхитри?

Борисов: Това не е плод-зеленчук, това е парламент

"ГЕРБ в момента е в подем и в цветущо здраве"

След тежка виртуална битка с цялото опозиционерско войнство във Фейсбук, профилът на Бойко Борисов отново е активен от 20 часа.

Последният споделен статус на бившият министър-председател и лидер на ГЕРБ е:

ГЕРБ в момента е в подем и в цветущо здраве!

Поръчал съм справка колко пъти Сергей Станишев е ходил на работа в 41 Народно събрание. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в интервю пред „Радио К2“. Борисов обясни, че има съмението, че общо с години Станишев не е идвал в Парламента, по време на управлението на ГЕРБ, а Ахмед Доган е ходил на работа два пъти за четири години. „Когато излязат данните, ще докажа, че това, което ГЕРБ направи, да напусне парламента, за да подкрепи протестиращите и да покаже отношението си преди един месец и ни се натяква, че един месец не сме били на работа, за което не сме взимали заплати, ще видите Доган и Станишев колко дни са били на работа в предишния парламент”, посочи председателят на ГЕРБ и припомни, че в 41 Народно събрание ГЕРБ дисциплинирано са поддържали кворума. Бойко Борисов малко по-късно изпрати данните, от които става ясно, че в 41-то Народно събрание Станишев има 85 неизвинени отсъствия. Следователно за 4 години той не е ходил на работа 7 месеца (28 седмици). Ахмед Доган – 471 неизвинени отсъствия, не е ходил на работа 39 месеца (157 седмици). Делян Пеевски – 378 неизвинени отсъствия, не е ходил на работа 31 месеца (126 седмици). Лидерът на ГЕРБ доказа, че Ахмед Доган с години бойкотира работата на парламента, а Сергей Станишев системно го няма в парламента.

„Правителството трябва незабавно да подаде оставка, а 42-то Народно събрание да се разпусне, защото не могат да правят реформи. Пламен Орешарски е една кукла на конци, политически зависим, човек, който дори да има някакви експертни качества, нито едно не може да приложи, защото един елементарен финансист, един счетоводител ще Ви каже, че в баланса на края на месеца, 6-месечието или годината, ако една фирма, една държава или едно семейство харчи повече отколкото изкарва, то ще фалира”, категоричен бе Бойко Борисов. По думите му премиерът Орешарски от първия ден започна да взима заеми и да ги харчи, за да си откупи време. „Обещаваха, че ще намалят безработицата и че открият 250 000 работни места, но след четири години. Обещаха, че ще правят социална политика, но това може да стане ако се вдигнат данъците казваха от БСП, но няма да го направят. Всеки ден обещават, че ще дадат още пари на някого, на майките, коледна надбавка за пенсионерите, но това може да стане ако се увеличи събираемостта, а вместо това доходите в държавата драстично спадат и расте контрабандата. Харчат, без да работят, взимат се заеми, които ще трябва да се връщат от следващите правителства и ще трябва отново две и половина години са се затяга колана, за да може версиите, които Орешарски прави в момента, да бъдат изплатени“, подчерта председателят на ПП ГЕРБ.

„В петък от парламента отсъстаха мандатоносителят Сергей Станишев, лидерът на ДПС Лютви Местан и лидерът на АТАКА Волен Сидеров“, припомни Борисов и опроверга твърденията в някои медии, че ГЕРБ провалят заседанията на парламента, като попита що за наглост е това. „Лидерът на ГЕРБ се регистрира, стои на банката и чака да гласува. БСП и ДПС заедно имат 120 депутати, плюс АТАКА стават 143 и пак не могат да си съберат кворум, след като вчера от ГЕРБ се регистрираха 11 души. БСП, ДПС и АТАКА не идват на работа, защото няма какво да подкрепят, срамуват се да признаят, че трите партии са в коалиция, за да съществува парламентът и кабинетът“, обясни Бойко Борисов. Той посочи, че Станишев не го оправда фактът, че има малки деца и закъснява за работа, защото милиона българи имат малки деца, но ходят навреме на работа.

„БСП приема цялата 100-годишна история на БКП. БСП не е реформирана партия, просто синовете и децата на Политбюро сега управляват новата партия“, подчерта Бойко Борисов. Председателят на ПП ГЕРБ припомни как Сергей Станишев е подкрепял всички протеси срещу ГЕРБ, и е казвал, че  БСП стои твърдо зад протестите и всички трябва да се вдигнат срещу ГЕРБ. „Тогава никой от тях не искаше да работи в парламента. Сергей Станишев и Лютви Местан казваха, че ако ГЕРБ не си отиде с мир, ще ни махнат по друг начин. Когато те провалят управлението на правителството на ГЕРБ, това е демократично, а когато ГЕРБ с абсолютни признати парламентарни способи се бори срещу кабинета не е“, възрази Борисов.

„За мен социологията са изборите, те са реалното политическо състезание. През месец юли тази година на кметските избори във Варна кандидатът на ГЕРБ Иван Портних победи всички партии взети заедно. В община Гърмен, където никоя друга партия освен ГЕРБ не се осмели да издигне кандидат срещу ДПС, ГЕРБ взе над 2 500 гласа, което е фантастичен резултат за този регион. В абсолютно червен регион, какъвто е град Трън, ГЕРБ победи на първи тур БСП, като там ДПС и другите партии не издигат кандидати. В град Белене спечелиха БСП, защото там населението продължава да вярва, че ще се строи АЕЦ „Белене” и за това гласуват за БСП“, подчерта Бойко Борисов. По думите му ако населението на Белене се заслуша в това, което каза външният министър Кристиан Вигенен от САЩ, че правителството ще строи 7-ми реактор в АЕЦ „Козлодуй”, нямаше да гласува за БСП. „След две години ГЕРБ ще спечели изборите в град Белене, когато на хората там им стане ясно, че са били лъгани умишлено от Станишев и компания“, категоричен бе председателят на ПП ГЕРБ. „ГЕРБ в момента е в подем и в цветущо здраве. Изборите са тези, които легитимират една партия“, допълни Бойко Борисов.

„Седмици наред парламентът не работи. На хората им стана ясно, че такава коалиция БСП, ДПС и АТАКА не бива да управлява България. Лъжеха хората, че ще направят нов Изборен кодекс. В момента се занимават със Закона за тютюнопушеното, пуснаха цял доклад за „Авиоотряд 28”, като и там не се съобразиха, за да имат хората възможност да сравнят колко пъти е позлван „Авиоотряд 28” по време на Станишев“, обясни Борисов. Той посочи, че в този доклад влизат полети на президентите Георги Първанов и Росен Плевнелиев, на председателят на Народното събрание, полетите на военните, полетите за спасяване на хора, горски пожари. „Дейнотта на временната комисия за „Авиоотряд 28” е гигантска манипулация на общественото мнение. Станишев е летял повече по екзотични дестинации, докато аз съм летял по магистрали, мостове и строителни обекти и те са факт, летял съм с еврокомисари, за да могат да посетят обектите и после да платят фактурите”, припомни Бойко Борисов. Той обясни, че се надява депутатите от БСП и ДПС да направят една анкетна комисия за поведението на Волен Сидеров в Европа. „За награда за кръчмарските му изпълнения в Брюксел, Сидеров получи награда за водач на парламентарна делегация, това е цинизъм. Нещата са тотално сбъркани – Волен Сидеров, който е 4-та политическа сила гарантира дали ще има правителство и парламент, 3-тата сила ДПС определя кой да е министър, а 2-рата сила БСП е един параван, само за да може нейният лидер Сергей Станишев да избута нещата до месец май и да се спаси в Европа, а после от Европа да ни дава акъл тук какво да правим“, категоричен бе Бойко Борисов.

„В момента тотално не работят приходните агенции. Събираемостта в НАП и Агенция „Митници”  при ГЕРБ беше по-висока. По асболютно непрозрачен начин се готвят още 350 милиона евро предварително през немска банка да емитират в дълга”, съобщи Борисов. Той попита защо не се направи конкурс, за да дойдат всички големи банки в света и да дадат най-ниската лихва или целта е да има отново далавера.

Бойко Борисов призова правителството и енергийният министър Драгомир Стойнев да съдействат на адвокатите от  „Уайт енд Кейс”, за да не загуби България арбитражното дело на 25 октомври в Париж между НЕК и „Атомстройекспорт”, защото тогава държават ще трябва да плати 1 милиард евро на руската страна. „Ако българското правителство не е изпратило необходимите докумементи през адвокатите си за арбитража, мандалото хлопна”, предупреди председателят на ГЕРБ и каза, че след 25 октомври Парижкият арбитраж няма да приеме нито един документ. На въпрос на Илиана Беновска за думите на Драгомир Стойнев, който обвини Борисов, че манипулира информацията и че лично е бил викан от адвокатите по делото да дава обяснения, председателят на ПП ГЕРБ отговори: „Аз съжалявам, че такъв човек е министър. Как адвокатите, които ще защитават интересите на България, първо ще викат някого? Всички ние, които знаем, в зависимост от това на кави длъжности сме били, включително и най-бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков, сме ги търсили, за да им кажем каквото знаем, за да защитим позицията на България”, обясни Бойко Борисов и съобщи, че се е срещнал с петима адвокати от „Уест енд Кейс” в централата на ГЕРБ, поканил е бившите министри Трайчо Трайков, Делян Добрев, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, които са дали цялата информация, която знаят, за да помогнат на България да си защити интереса пред Парижкия арбитраж.

Относно прехвърлените 1,4 млрд. лева от здравното осигуряване Борисов заяви, че, тези пари са били прехвърлени в пенсионната система. „Те не са похарчени, те са дадени за пенсии и когато говорим на тази тема е хубаво българските пенсионери да знаят, че с 3,5 млрд. лв. не достигат годишно парите за пенсии и за това отвсякъде се взимат пари, за да се попълни Национално-осигурителният институт, за да могат да се изплатят пенсиите и от първия ден на правителството на ГЕРБ ние започнахме да плащаме по-високите пенсии, при положение, че тогава финансовият министър Орешарски беше задължил държавата с над 1 млрд., икономиката вървеше надолу, растежът беше нулев и те прекрасно знаеха, че няма откъде да се вземат тези пари”, припомни Борисов. По думите му всичко това е било направено, за да се защити интересът на пенсионерите. „Защо не ги вземат сега от НОИ, да ги върнат на здравната каса и да кажат откъде ще плащат пенсиите”, попита председателят на ГЕРБ.           

„Следващият вот на недоверие ще бъде за инфраструктурата, защото от начина, по който работи правителството там, България уверено върви към спиране на европейските фондове“, заяви Бойко Борисов. Председателят на ПП ГЕРБ посочи, че Терзиева не разбира от тази материя и се възмути, че заради нейни действия загинаха хора на магистрала „Хемус”.