Улична локва с постоянен адрес в Google Street View

Животът

04-10-2013, 10:26

Снимка:

© Бисер Христов

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

ВИДЕО: Коли редовно засядат в локалното езеро

Огромна локва с размерите на езеро може да се похвали с постоянен адрес в Google Street View. Водният басейн тормози жителите на два големи столични квартала. За хем комичния, хем показателен за държавата ни проблем сигнализира читател на Varnautre.bg от София.

И днес на ул. "Княжевска" локалното езеро е пълноводно. Фрапиращото е, че това е улицата, свързваща два големи квартала "Княжево" и "Горна баня". Улицата е единствената между тях и е алтернативна на околовръстен път. Aвтомобилите всекидневно са принудени да минават през езерото, защото нямат друг вариант.

Неведнъж се е случвало коли да засядат в езерото, тъй като част от електрониката им се е намокрила. Около мегалоквата е пълно с автомобилни части, често се пукат гуми от паветата, с които хората от квартала се мъчат да запълнят огромната яма. 

Всяка година, с първите дъждове Сдружение "Княжево" изпраща писмо до общината, но реакцията е нулева. В близост до улицата са няколко детски градини и ясли. Понякога, за да заведеш дете до детската градина, трябва да изминеш няколко километра в задръствания, вместо 100 метра по ул. "Княжевска".

Всички в квартала са на предела на нервите си и планират протест пред общината, ако преди зимата проблемът с улицата не бъде решен.