Адрияна Горанова: "Ако избягам, ще изнасилят майка ми, ще ми отрежат с нож носа"

Крими

04-10-2013, 10:20

Снимка:

bTV

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Омъжената и отвлечена от близки на съпруга си 15-годишна Адрияна Горанова от Троян разказа какво е преживяла

Омъжената и отвлечена от близки на съпруга си 15-годишна Адрияна Горанова от Троян разказа какво е преживяла, докато полицията я издирваше, съобщи Офнюз.

Деветокласничката беше обявена за общодържавно издирване на 30 септември и беше открита невредима в Тръстеник.

“Омъжих се за Найден на 14-и. Три дни след сватбата започнаха да ме тормозят и да ме бият”, разказа момичето пред bTV. Затова тя предложила на съпруга си да се прибере с него за известно време при родителите си в Троян.

”Той обаче поиска да си ходи, но аз казах, че от тука не мърдам. Вечерта ни нападнаха, влязоха на горния етаж и ме откраднаха. Неговите хора пребиха баща ми, биха и леля ми. Заведоха ме в Тръстеник в къщата на братовчеда Габриел”, спомня си Адрияна. Момичето на няколко пъти каза, че по време на пленничеството се държали добре с нея, не й посягали, но постоянно я заплашвали.

Казваха ми, че ако избягам, че изнасилят майка ми, мъжът ми ме заплаши, че ще ми отреже с нож носа. Дори до тоалетна не ме пускаха, всичко правехме в една стая, разказа момичето. Желанието на Адрияна сега е да продължи образованието си. Майката на момичето на свой ред разказа, че само тя знае колко е изстрадала след отвличането на дъщеря си. Ранният брак на Адрияна тя обясни с ромските традиции. “Не сме само ние, ама не сме очаквали, че така ще стане”, каза жената. Тя бе категорична, че вече би премислила много по-добре решението си дали да омъжи дъщеря си.