4 октомври: Да затворим вратата зад себе си

Хороскоп

03-10-2013, 19:00

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: И пак Уран vs. Плутон

Слънце във Везни, Луна във Везни

Астрологична картина на деня - 4 октомври
Петък е ден на Венера, но днешният ден съвсем не е подходящ за типичните венерини теми и занимания - любовта, красотата,  романтичните и делови срещи и съюзи, покупките, светския живот и празненствата. Луната ще подчертава интересът ни към тях, тъй като ще преминава през Венериното царство - Везни, но би било разумно да концентрираме интереса и замислите си по тези теми едва утре. На 5 октомври, в 3,35 часа настъпва новолунието във Везни,

А днес? Днес е по-добре да вложим максимално старание за да приключим и освободим от съзнанието си всички ангажименти и преживявания от изтеклите седмици. Да се простим с миналото, да преживеем загубите, да осмислим предизвикателствата и да се нагодим към настъпилите вече промени. В много случаи те са окончателни, понякога вероятно не съвсем желани, но независимо как ги оценяваме сега, те ни дават възможност да се освободим от изчерпани възможности и ситуации, за да освободим място в живота си за нови, по-адекватни на реалността възможности. Така дори малките неприятности и провокации през този ден, са призвани да ни освободят от съмнения и колебания, относно необходимостта да поставим точка, там където ни е трудно да го сторим

Днес е желателно да не се ангажираме с велики дела и да посветим повече време на себе си, на дома си и пространствата, които обитаваме. Почистете основно дома и офиса, изхвърлете старите и ненужни вещи и бележки, непотребните файлове от компютъра и лошите спомени и мисли от главата си. Така утре ще можете да отгърнете една наистина нова страница от живота.

Работа и бизнес
Всяка инициатива, или ново начинание днес са обречени на неуспех, така че не изразходвайте силите и ресурсите си напразно. Изплатете задълженията си, подредете документацията си и в случай, че ви остане време и желание направете ретроспективен анализ на грешките и постиженията си до тук. Това ще ви помогне да планирате правилно и успешно бъдещето си.

Здраве, хранене и красота
Последния ден на лунния месец е предназначен за пречистване и освобождаване. При това не само на тялото и пространствата които обитаваме, но най вече на мислите и чувствата. Освобождаването на негативните спомени, нагласи и блокажи днес е абсолютно необходимо условие за психическото и физическото ни здраве. Малките дяволчета, които отглеждаме в съзнанието си рано или късно се превръщат в реални и съвсем осезаеми физически заболявания. Днес имаме възможност да ги изпратим и да затворим вратата след тях. Успех!