Депутатите се скараха за председателското място в делегацията на НС в ПА на НАТО

Политика

03-10-2013, 11:11

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Четин Казак беше избран за председател на постоянна делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев се оплака в кулоарите на Народното събрание днес, че от най-голямата парламентарна група нищо не зависи.

Поводът за гневното му изказване беше разразилият се скандал по време на избор на председател на делегацията ни в Парламентарната асамблея на НАТО.

От ПГ на ГЕРБ за председател беше предложен Доброслав Димитров. „Трябва да има нещо градивно, да има консенсус по определени въпроси. В тези комисии ние никъде нямаме председателско място, имаме едно заместник-председателско място”, обясни пред журналисти Велчев.

„В тази комисия, където ГЕРБ има трима членове, БСП двама и ДПС един, не искат да имаме никакъв представител в ръководството. Това е извън всякакъв демократичен и парламентарен коментар”, добави той.

По думите му искането за поименна проверка не е отмъщение. „Това отново е политически приом, тъй като виждаме, че нищо не можем да направим. От най-голямата парламентарна група нищо не зависи в тази зала. Не може на принципа на пазарлъци и уговорки всичко да е решено предварително”, каза още той.

За председател на делегацията беше избран народният представител от ПГ на ДПС Четин Казак. Членове на делегацията от ПГ на ГЕРБ ще са Доброслав Димитров, Валентин Радев и Пламен Манушев.

Депутатът от ПГ на Коалиция за България Спас Панчев е заместник-председател, Таско Ерменков от Коалиция за България е член на делегацията.