Гласуват 2,5 млн. лева за нови тротоари

Мисия Пловдив

03-10-2013, 07:49

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Старейшините правят пазара край Гребната база постоянен

Предложение в общинския бюджет да се отделят 2,5 млн. лева за ремонт на тротоари  през следващата година ще разгледа днес пловдивският Общински съвет. Точката влиза в пленарна зала в извънреден порядък. Мотивите за солидната сума са, че едва 15% от тротоарите в града са в добро състояние. Останалите не са подменяни или ремонтирани повече от 20 години.

Очаква се на днешната сесия да се узакони още един пазар в Пловдив - този на Гребната база. Досега тържището беше с неуреден статут. То бе създадено и функционираше докато вървеше ремонта на Четвъртък пазара. Междувременно обаче пазар "Гребна база” се утвърди като привлекателно място за търговия на плодове и зелечуци и формира немалка част от приходите на ОП "Общински пазари”.

Старейшините трябва да дадат разрешение на управителя на "Център за психично здраве- Пловдив" ЕООД за закупуване на водогреен котел за отопляване на сградния фонд на лечебното заведение. Те ще разгледат и възможностите за законодателни инициативи съвместно от Комплексните онкологични центрове и Специализираните болници по онкология за промени в нормативните документи, касаещи финансово икономическото им състояние.