Обирджии откраднаха чувалчета с пари във Враца

Крими

03-10-2013, 06:40

Снимка:

24 часа

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Инцидентът е станал пред банка

Двама въоръжени бандити задигнаха чувалчета с пари пред офис на банка във Враца.

Инцидентът е станал във вторник минути след 19 ч в клон на Интернешънъл Асет банк се намира на метри от централния пл. "Христо Ботев" и от заведение, което по това време е пълно с посетители.

Въпреки това непреки свидетели на случилото се са малцина, намирали се близо до късата уличка "Искър". Нападателите изчаквали удобен момент във входа на намиращия се точно до сградата на банковия клон блок.

Колата със инкасото спряла на 2 м от сградата и от нея слязъл само един от охранителите, който тръгнал към входа с две чувалчета с пари. В този момент върху него в гръб налетели бандитите, повалили го на земята и успели да измъкнат от ръцете му чувалчетата. Бандитите се изпарили на мига след това. Изправилият се охранител успял да извади пистолет и да гръмне след тях, но улучил само паркирана наблизо кола.

Свидетел по случая е и нощният охранител на банковия клон Генади Цветков, но докато излезе от сградата, от обирджиите вече нямало и следа. По неофициални данни в двете торби не е имало повече от 50 хил. лв., а от банката отказаха да уточнят сумата.