Собственици в Слънчев бряг: Скандалният филм няма да доведе до отлив

Нарочно е заснет нелицензираn бар кроул, твърдят от туристическия бранш

Тенденциозни кадри, преувеличена реалност и желание за компрометиране на най-големия курортен комплекс на Балканите, стоят зад филма на журналистката Стейси Дули за алкохолния туризъм, твърдят хотелиери и собственици на заведения в Слънчев бряг. Ресторантьори са категорични, че умишлено са снимани нелицензирани бар кролове, при които за разлика от таксуваните, липсват аниматори и контролиращи лица.

Според Николай Димитров, кмет на Несебър, както и собственици на големи заведения в курорта, още по време на снимките на филма на ВВС е било ясно, че кадрите в него ще бъдат извадени от контекста, с цел Слънчев бряг да бъде показан в негативна светлина.

"Този филм само доказва, че Слънчев бряг е една атрактивна дестинация и бързо развиващ се курорт, който вече започва да пречи на своите конкуренти. Според мен тези  кадри биха създали смут и възмущение повече в българите, отколкото в британските туристи", коментира Николай Димитров. Той допълни, че в общината се развиват много видове туризъм, а развлекателният е само един сигмент от целия отрасъл.

Мнението на хотелиери и ресторантьори обаче, е че заснетият с негативни цели филм само ще привлече още повече млади туристи следващото лято в Слънчев бряг. "Действително на кадрите,  колкото и да е неприятно се вижда част от реланата ситуация в комплекса. Като дългогодишен собственик на заведения в Слънчев бряг съм категоричен, че сцените са заснети избирателно, извадени са от контекста на мероприятията по време, на които са снимани", допълни Костадин Ралев. 

Представители на съюза на събствениците в Слънчев бряг, застанаха твърдо зад мнението, че независимо от целта на филма, той няма да доведе до отлив на английски туристи.