Почина Том Кланси - bulgaria.utre.bg
Alternative Media Group

Почина Том Кланси

02 октомври 2013, 20:46 | Bulgariautre
  • Том Кланси

На 66 години почина популярният американски писател Том Кланси

Съобщението за смъртта му бе разпространено от световните медии. Причините за смъртта засега не са обявени, но Кланси е починал в болница в Балтимор след кратко боледуване.

Кланси е автор политически трилъри на шпионска тематика. Сред най-известените му произведения са бестселъри като „Ловът на Червения октомври", „Патриотични игри", „Реална опасност” и „Всички страхове".

Произведенията на Кланси са съсредоточени върху Студената война. За него вестник „Ню Йорк Таймс” пише: „Том Кланси е безспорният фаворит, шампионът сред писателите. Предлага неописуеми приключения - висш пилотаж сред експлозивна смес от престъпления, екшън и нови технологии."

Романите на Том Кланси са издадени в света в над 100 милиона екземпляра.

Том Кланси е роден на 12 април 1947 г. в Балтимор, Мериленд. През 1965 г. завършва Лойола Блакфийлд в Тоусън, Мериленд и е приет да изучава литература в Колеж Лойола в Балтимор, който завършва през 1969 г. За кратко ръководи застрахователна компания, която процъфтява в продължение на няколко години, преди да се присъедини към група от инвеститори.

През 1996 г. става един от основателите на Red Storm Entertainment и създава едни от най-успешните и популярни компютърни игри. От 2008 г. участва с името си в компанията Ubisoft и то става запазена марка за видеоигри, филми и книги. Съсобственик е на Baltimore Orioles (Балтиморските авлиги), отбор от водещата лига по бейзбол.

Етикети
Том Кланси
Романите на Том Кланси са издадени в света в над 100 милиона екземпляра


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета