Световната среща на българските медии в Пловдив - на живо по интернет

Мисия Пловдив

02-10-2013, 17:27

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Форумът започва на 14 октомври

За първи път най-интересното от работата на срещата на българските журналисти от цял свят ще бъде представено чрез видеоновини и излъчвано директно онлайн.

Темата на деветото издание е "Медиите и националните каузи". Представители на четвъртата власт от цял свят ще обсъждат идеите си за развитието на страната. В дискусиите ще се включат също интелектуалци, експерти, известни публични фигури.

45 представители на медии от над 20 държави са регистрирани за участие в Деветата медийна среща, организирана от БТА и Асоциацията на българските медии по света. Официалното откриване на срещата ще бъде на 14 октомври в София, а работната програма ще продължи до 17 октомври в Пловдив и Велико Търново. Участниците ще обсъждат променената социална среда в България и ролята на медиите в нея и ще търсят отговор на въпросите кои са днешните български каузи и как медиите могат да работят за тяхното осъществяване. Акцент в програмата ще бъдат дебати за социалните мрежи като нови медии и пространство за изява на гражданското общество, както и за толерантността и обществената функция на медиите. Националните кампании на бизнеса в социалната сфера, образованието и здравеопазването също ще попаднат във фокуса на внимание на дискусиите.