3 октомври: Встрани от рутината

Слънце във Везни, Луна в Дева

Астрологична картина на деня - 3 октомври
Четвъртък ще бъде относително спокоен и подреден ден, който ще ни даде възможност да финализираме текущите си дела и ангажименти, да подредим графика, бита и дома си. Благодарение на разумното и практично настроение, което ще ни осигури Луната в Дева, както и на подкрепата на Юпитер, който днес е благоразположен към нея, още в сутрешните часове ще намерим внезапни, но достатъчно удовлетворителни възможности да компенсираме някои негативи от предходните дни и да намерим помощ и подкрепа в разрешаването на трудни и заплетени ситуации. Използвайте всички налични ресурси, както и връзките и контактите си с високопоставени и благоразположени към вас личности, за да разрешите конфликти и проблеми от миналото и да довършите започнатото. В събота започва новият лунен месец и би било добре да не пренасяме старите си проблеми и ангажименти  в него. Не отлагайте за утре нито деловите срещи, нито малките лични покупки. Днес те ще бъдат далеч по-успешни.

Разбира се все още ще усещаме предизвикателния обмен на Слънцето с Уран, но днес  ще бъдем малко по-възприемчиви към позитивните му ефекти. Ще ни се иска да избягаме от рутината в ежедневието, от познатия си социален кръг,  да потърсим нови приятели и теми за разговори, а самите разговори ще протичат в неформална обстановка и тон. Денят е изключително подходящ за обучение и интелектуални занимания.

Работа и бизнес
Днес най-после ще можем да се посветим на рутинните си задължения, без работата да бъде прекъсвана от внезапно възникнали ситуации и непредвидени обрати. Няма да се налага също да бързаме за никъде, което ще ни позволи на спокойствие да приключим делата от изтеклия месец, лесно и навреме да установим пропуски и греши, допуснати поради прибързаност и невнимание. Сутрешните часове са подходящи за преговори и оформяне на споразумения, както и за търсене и намиране на компетентна помощ от специалисти, доказали професионализма си.

Здраве, хранене и красота
Луната е в Дева и в последна четвърт, и едва ли съществува по-подходящ момент в годината за да се погрижим за отстраняването на несъвършенства във външния си вид, личната и душевната хигиена, начина си на живот и вредните, нездравословни навици. Няма да ни бъде трудно също да спазваме диета за отслабване или разтоварващ хранителен режим. Освобождаването от токсините и излишните килограми сега е гаранция за здраве и добро самочувствие през целия есенен сезон.