Квази врачки в политиката

Политика

01-10-2013, 02:52

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Добре, че има медии, които да подсещат видинчани, че имат четири броя депутати. Макар, че за нежното присъствие сред видинското депутатство, напоследък и медиите не се сещат. Както се изказа една сърдита гражданка, нежната госпожа Петя Раева, след като напълни книжарниците с близката до сърцето и джоба на бедния видинчанин средиземноморска кухня, сега или изучава азиатските кулинарни тайни, или се среща лично с избирателите си. Видинчани са убедени, че тя познава поименно всичките четиристотин и малко, с чиито гласове стана не просто депутат, а депутат от Видинския регион. Разбираемо е, че г-жа Раева не уважи тържествата за деня на Съединението, но пък можеше да се сети, че на 16 септември и в западналия и замиращ Видин все има една шепа първокласници. Но за г-жа Раева дотук.

Да обърнем внимание на младежта, в лицето на БСП – депутата Филип Попов. Филипчо, както нежно или иронично (според разбиранията си), го наричат видинчани, не бива да се търси по видинските улици. Народът си знае, че някои мисии са невъзможни. Затова пък младият Попов редовно дава ценни наставления и прави задълбочени анализи и синтези по медиите. След като нито го видяхме, нито го чухме за 6 септември и за 16 септември, най – неочаквано получихме един изключителен поглед „филипов” върху първите сто дни на кабинета. От този поглед стана ясно, че правителството е спец по предвиждането.

И така, Филип Попов изключително компетентно информира своите съграждани, че се предвижда нещо швейцарско за пенсионерите, предвижда се осигурителният стаж да потъне в мраз, предвиждат се работни места за младите, предвижда се в града да се върнат Напоителни системи, предвиждат се пътища, предвижда се важно място в бюджета, на видинчани де. Изобщо се налага изводът, че държавата предвижда да си фокусира фокуса към Видин. Специално внимание обръща Попов и върху допълнителните инвестиции, които предвижда да дойдат от инфраструктурата на Дунав мост 2. Младежът обаче, предвидливо не уточнява, че в момента по двукилометровия подход към Дунав мост 2 се монтират 120 стълба, които се предвижда да осветят потъналия в мрак участък. Това става не защото БСП са се фокусирали върху Видин и инфраструктурата му, а защото се бързаше Дунав мост 2 да се открие в подходящия момент, за да изведе от София властимащите. Стълбовете, монтирани по цялото трасе, включително и на моста, се оказаха дотолкова некачествени, че още първият по – сериозен ветрец ги огъна до такава степен, та станаха опасни за преминаващия трафик и се наложи спешно да бъдат отстранени.  Ето как светлото бъдеще на Видин непредвидено потъна в мрак. А едни мургави БСП – ДПС избиратели, в тъмна доба, откраднаха услужливо оставените им кабели. Сега стълбовете се монтират отново, макар че с това, интересно защо, депутатът не се хвали. Не само, че не се хвали, но и никой никъде не съобщава за събитието. Местната полиция в два кратки реда много пестеливо съобщи, че неизвестни извършители са откраднали няколкостотин метра кабели. Разбира се, на Дунав мост 2 има видеонаблюдение, обаче не предвидили, че то в тъмното не работи. Кой охранява участъка, пак не се предвижда да знае видинското гражданство. Кой плаща новите стълбове предвидливо предвиждаме, че не е наша работа.

Та такива ми ти работи от Видин. Както каза един познат, аман от квази експерти в червената квази политика. Аман бей, аман!

 

Източник: Северозапад News