Убиецът на банкерката търсил помощ от депутата Атанас Зафиров

Убиецът на банкерката Павлинка Йовчева е търсил съдействие от бургаския депутат от БСП Атанас Зафиров

Любомир Симеонов, който хладнокръвно застреля 54-годишната жена в Бургас в понеделник, се е срещал два пъти с народния представител, съобщава "24 часа".
"Първата ни среща беше в София още в самото начало на мандата. Разказа, че има идеи за бизнес, който ще осигури 50 работни места в община Руен. Видя ми се улегнал и сериозен човек", спомня си Зафиров. Бившият военен, който в последните години развивал бизнес с билки и гъби, се оплакал пред депутата, че води преговори с банка, но от там му налагали определен строител за проекта му, пише Югоизток инфо. Зафиров не си спомня да е назовавал конкретна фирма. Той го посъветвал да депозира жалба в ресорната постоянна комисия към НС. Около месец по-късно, Симеонов се записал и за приемен ден на депутата отново по същия проблем. 
Часове след извършеното убийство в понеделник, Симеонов се предаде и направи пълни самопризнания. Отказан кредит от 1,5 млн.лв. остава основната версия за показната екзекуция на банкерката Павлинка Йовчева от “УникредитБулбанк” на тихата уличка “Поп Грую” в центъра на Бургас. 
Още по темата можете да прочетете тук.