Медийно затъмнение грози силистренци

Общество

01-10-2013, 01:55

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Само преди дни един от последните независимите новинарски сайтове в града бе тайно продаден

На фона на отявлени личностни нападки в силистренските медии, които червени политици хвърлят безогледно, стана ясно, че в Силистра се очертава едностранчиво отразяване на събитията в града и цялата област, пише dunavnews.net. По примера на "дебелите батковци" от София, местни олихаргчета започнали постепенно да обсебват медийното пространство в Силистра.

Само преди дни един от последните независимите новинарски сайтове в града www.paralel44.info бил тайно продаден едва за 2 500 лв., a според градската мълва, зад акцията стоял човек, замесен в употреба и търговия на наркотици. Запознати твърдят, че зад "сделката" стои неуспелият местен политик Александър Сабанов, който се опитва да пробие в местната политика чрез ухажване на червения депутат Антон Кутев. 
"Добре е, когато си имаш тате да ти осигурява ежбите в местната политика", шегуват се хората из града.

Освен покупко-продажбата на упоменатия сайт, съвсем изненадващо под името на стар и от години неизлизащ вестник, в Силистра се появява и нов вестник. Видно, с това се продължава една тенденция на кампанийно тиражиране на вестници, обслужващи определени интереси и „създаващи” политическата ситуация и настроения на местно ниво. А къде остава истината? - завършва dunavnews.net.