Застудява се

Региони

30-09-2013, 07:25

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Вятърът от изток-североизток ще се усили, в Източна България и северните райони умерен и с него ще застудява

Вятърът от изток-североизток ще се усили, в Източна България и северните райони умерен и с него ще застудява. Ще преобладава облачно време, в Северна България - с продължаващи валежи от дъжд. Там ще бъде и доста хладно - почти без дневен ход на температурите, които ще са между 10° и 15°. В Южна България преваляванията ще са слаби и само на отделни места, но по-късно през деня и там валежите ще се активизират и през нощта срещу вторник дъжд ще вали в цялата страна. Дневните температури в Южна България ще останат все още високи - предимно между 20° и 25°, в София 18°-19°, съобщава дежурният синоптик при НИМХ към БАН.
Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, по-съществени по северното крайбрежие. Ще духа умерен източен вятър, усилващ се в следобедните часове. Без дневен ход на температурите - между 14° и 17°. Температурата на морската вода е между 16° и 21°. Вълнението на морето ще бъде до 3-4 бала.
Над планините ще бъде предимно облачно, по билата - и мъгливо. Ще превалява дъжд, повече като количество през нощта срещу вторник. Вятърът ще е от юг-югозапад, в по-високата част - от запад, силен, по откритото - до бурен. Максимална температура на 1200 метра - около 14°, на 2000 метра - около 8°.